På en strand mellem Blokhus og Saltum blev der i weekenden fundet otte døde marsvin, der var skyllet i land. Tilstanden af de døde dyr er dog meget forskellig, hvorfor kun de to bedst bevarede er blevet hentet af Naturstyrelsen. De vil nu udføre en obduktion af de to dyr.
I og med, at flere af de døde marsvin er viklet ind i fiskegarn, kan dødsårsagen være såkaldt bifangst. Det er blandt andet med henblik på at finde ud af, om dette er tilfældet, at Naturstyrelsen vil udføre en obduktion. Det skriver TV2 Nord.
Foto: Shutterstock
Charlotte Bie Thøstesen, der er biolog og naturhistorisk museumsinspektør på Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg, mener at der kan være flere årsager til, at de otte døde marsvin er skyllet op på stranden.
"Det er svært at sige. Hvis man kigger på de billeder, jeg har set, så er der nogle der kun er skeletter. De dyr, der er viklet ind i net, kan sagtens være viklet ind, efter de er døde. Dyrene kan have været døde i 14 dage, inden de er skyllet op. Samtidig er der også en stor bestand i området, så derfor vil der også være flere der, end andre lokaliteter," fortæller Charlotte Bie Thøstesen til TV2 Nord.
De sidste seks døde marsvin, som ikke er blevet hentet af Naturstyrelsen, vil ligge på stranden lidt endnu. De bliver dog hurtigst spist af fugle og mindre rovdyr i området.
Foto: Shutterstock
På trods af, at det kan være spændende for strandgæster at iagttage af de døde marsvin, opfordrer Charlotte Bie Thøstesen alligevel til, at man sørger for at holde afstand til de døde dyr, da man løber en sundhedsmæssig risiko, ved at komme for tæt på.
"Generelt kan der være bakterier, der kan overføres til dyr og mennesker, så hvis man møder døde dyr ude i naturen, så skal man lade dem være, når man ikke ved, hvad de er døde af," fortæller hun til TV2 Nord.