Lige for tiden er det rigtig nemt at finde negativ og deprimerende info om den økonomiske fremtid for danskerne, og det er desværre, fordi fremtiden i øjeblikket ser lidt sort ud - i hvert fald på det økonomiske plan.
Danmark - og mange andre lande i verden - er nemlig ramt af den hårdeste økonomiske kriser i nyere tid samtidig med, at der er energikrise og krig i Europa.
Derfor kunne man håbe, at De Økonomiske Råd (DØR), som kommer med en redegørelse for Danmarks økonomi to gange årligt, har en masse positivt at skrive i deres seneste analyse af Danmarks økonomi, men det er desværre langt fra tilfældet.
Det skriver TV2.
Ifølge DØR, som består af professor Carl-Johan Dalgaard, professor Nabanita Datta Gupta, professor Lars Gårn Hansen og professor Jakob Roland Munch, ser den økonomiske fremtid for Danmark nemlig så skidt ud, at de faktisk forventer, at økonomien vil stå i stampe over de næste tre år, hvilket er højst usædvanligt.
Det er dog næppe den mest dystre forudsigelse i analysen.
Rådet spår nemlig også, at "mere end 100.000" personer vil miste deres arbejde de næste 14 måneder, selvom det danske samfund i øjeblikket har regulær mangel på arbejdskraft.
"Faldet må forventes at ske i en række af de mest konjunkturfølsomme brancher, der også har oplevet størst pres det seneste år," lyder det i analysen.
Årsagen er først og fremmest udsigten til en markant forværret økonomisk situation på grund af krigen i Ukraine, tårnhøj inflation og stigende renter.
Analysen forudser desuden, at også boligmarkedet vil blive ramt af de usikre tider, hvilket vil føre til et fald i boligpriserne på cirka 10 procent.
Derudover forventes inflationen at falde til fem procent i løbet af 2023, hvilket er fem procentpoint lavere end i øjeblikket, men stadig væsentlig højere end normalt.
Til sammenligning var inflationen på fire procent, da den var på sit højeste under finanskrisen i 2008.
Inflationen er pt på sit højeste i Danmark i fire årtier.