En af de største og mest omdiskuterede politiske sager i nyere tid, må være sagen om de mindst 15 millioner mink, der i slutningen af 2020 blev aflivet på regeringens ordre, efter at der blev fundet en muteret version af coronavirus på flere danske minkfarme – til stor utilfredshed blandt både oppositions politikere og blandt dele af befolkningen.
Sagen blev så omdiskuteret som den gjorde, ikke blot fordi at omkring 1.000 minkavlere mistede hele grundlaget for deres virksomhed, men også fordi der hurtigt blev sået tvivl om hvorvidt, der rent faktisk var lovhjemmel til at give ordren til de mange minkmord.
Debatten fylder nu ikke så meget som den gjorde, da den i start december var på sit højeste, nok ikke mindst fordi at erstatningspuljen nu er klar.
I dag kunne fødevarestyrelsen så i et Twitteropslag bekræfte at de første 97 minkavlere har modtaget til sammen 50 millioner i erstatning, men der er selv sagt stadig lang vej igen.
Diverse minkavleres erstatningskrav varierer dog en del, da erstatningen er vurderet ud fra hvad den samlede værdi og indtægt den enkelte minkavler har mistet.
Hvor lang tid der vil gå, før alle minkavlere har fået udbetalt deres erstatning, er svært at sige, da der er tale om omkring 1.000 minkavlere der skel dele den kæmpe erstatningspulje på 18,8 milliarder kroner, og derudover er minkavleren selv ansvarlige for at søge erstatningen.