Efter hård kritik: Nu tager Herlufsholm et helt nyt 'våben' i brug mod mobning

Mathias Madsen

136 uger siden

|

13/06/2022
Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En helt ny stilling er blevet oprettet på den omdiskuterede kostskole, Herlufsholm.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Den omdiskuterede, skandaleramte og mystiske kostskole, Herlufsholm, som gennem tiden har haft og stadig har flere royale elever, har den sidste tid været omdrejningspunktet i en heftig debat om mobning, vold og krænkelser. 

Skolen har efter en TV2-dokumentar, som afslørede en forfærdelig mobbe- og voldskultur på skolen, modtaget hård kritik fra mange kanter, og blandt andre statsminister Mette Frederiksen har udtalt sig om afsløringen.

Også kronprinsparret, som har én - snart to - børn på skolen, har udtalt sig om skolen, hvor de fortsat har tænkt sig at lade deres børn gå. 

Skolen fik i og efter dokumentaren stor kritik for at vende det blinde øje til, når der foregik systematisk mobning af og vold mod de yngre elever, ligesom adskillige volds- og krænkelsesepisoder og deciderede seksuelle overgreb er blevet tiet ihjel. 

Dokumentarens afsløringer har blandt andet haft den konsekvens, at skolens rektor er blevet fyret, og nu har skolen ændret endnu en ting. 

Den omdiskuterede kostskole har nemlig oprettet en helt ny stilling, som skal fungere som et 'våben' mod mobning. 

Det kan man læse i et stillingsopslag fra skolen, hvor der står, at Herlufsholm Skole pr. 1. august "eller snarest derefter" søger en "akademisk medarbejder til at varetage en nyoprettet stilling som trivselsleder."

I opslaget afsløres det ikke, om den nye stilling er en direkte konsekvens af TV2's afsløringer, men der står:

"Herlufsholm Skole har gennem en årrække haft fokus på elevtrivsel, men vil i den nærmeste fremtid øge indsatsen yderligere med ønsket om at sikre gode rammer og nødvendige kulturforandringer for at skabe en omsorgsfuld hverdag for alle elever på skolen."

Der står, at Herlufsholm ønsker "at skabe et omsorgsfuldt og inspirerende studiemiljø baseret på høj faglighed og gensidig respekt – både mellem kolleger og mellem eleverne," og det skal den nye trivselsleder være med til at få til at lykkes. 

Arbejdet som trivselsleder vil ifølge skole blandt andet byde på opgaver som "trivselsmålinger [...], koordination af og samarbejde om trivselsarbejde med alle skolens afdelinger, dialog med forældre og elever [...], fortsat udvikling af skolens trivselsarbejde, herunder gennemføre nødvendige kulturændringer, kontakt og samarbejde med eksterne aktører herunder SSP."

Den nye leder skal desuden "medvirke til udvikling af skolens profil med vægt på diversitet og inklusion" og være "synligt" tilstede til "skolens arrangmenter."