Det blev sagt mange gange under corona: Halvdelen af danskerne gjorde det ikke

Mathias Nielsen

111 uger siden

|

08/11/2022
Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En ny undersøgelse foretaget af Sundhedsstyrelsen viser, at halvdelen af danskerne valgte at møde op på arbejde trods sygdom eller symptomer på sygdom.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Da corona var over alt i det danske samfund, der gentog Sundhedsstyrelsen mange gange de retningslinjer, som man anbefalede folk at holde sig til i tilfælde af sygdom.

Et af disse råd var for eksempel at blive hjemme, hvis man var syg eller havde symptomer på sygdom. Men det var faktisk kun halvdelen af danskerne, som fulgte disse regler.

Det viser en ny undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen.

Undersøgelsen viser, at halvdelen af danskerne tager på arbejde eller møder op på studiet, selvom de har ondt i halsen, mens 41 procent af de adspurgte det seneste år er mødt op med symptomer som træthed og ømhed i kroppen.

Noget, som typisk forbindes covid-19-smitte.

»Når vi bliver syge og vælger at blive hjemme, så undgår vi at smitte andre. At blive hjemme er en af de vigtigste anbefalinger til, hvordan vi sammen får bekæmpet og reduceret smitsom sygdom,« udtaler enhedschef i Sundhedsstyrelsen, Line Raahauge, i en pressemeddelelse, og uddyber:

»Særligt lige nu, hvor vi går ind i en sæson med stigende smitte med blandt andet influenza og covid-19, der kan ramme både den enkelte og familien hårdt, og som kan ende med at lægge ekstra pres på vores sundhedsvæsen.«

Spørgsmålet er så, hvorfor folk vælger at tage afsted stik mod anbefalingerne?

I undersøgelsen svarer 50 procent, at de ifølge dem selv godt kan tage afsted uden at smitte kollegaer samt at symptomerne ikke er slemme nok til at de kan tillade sig at blive hjemme.

Ønsket om ikke at belaste sine kollegaer samt bekymring for kollegaers og lederens opfattelse af en, har også betydning for, om folk bliver hjemme eller ej.