Hver sommer oplever både danskere og turister, at bliver fanget i de såkaldte revlehuller, når de er ude at bade.
I sidste uge blev en ældre mand fanget i et revlehul, da han var ude at bade, selvom han havde badet ved den selvsamme strand gennem 54 år.
Trygtfondens Kystlivsredning har derfor valgt at gå ud og advare danskerne igen i år, da det altså kan koste livet, hvis man er uheldig.
“Et revlehul er som udgangspunkt ikke farligt, hvis man ved, hvordan man skal tackle det. Men begynder man at svømme mod strømmen for at komme ind mod land, kan det blive rigtig farligt,” fortæller Lasse Serup Jensen, der er driftsleder i Trygfondens Kystlivredning i pressemeddelelsen.
Han fortæller også, at selv stærke og erfarne svømmere, er drukket på grund af ren udmattelse, fordi de er gået i panik.
“Selv stærke og erfarne svømmere er druknet i udmattelse, fordi de er gået i panik og har forsøgt at kæmpe imod strømmen,” fortæller han.
Sådan kommer du fri fra et revlehul
Et revlehul er i bund og grund en kraftig strøm, der finder sted under vandet. Strømmen vil trække dig med længere væk fra kysten, og det er faktisk lige netop det, du skal lade revlehullet gøre.
Hvis du forsøger at svømme mod strømmen, vil du højst sandsynligt blive udmattet, og så kan det resultere i druknedøden.
Hvis du i stedet slapper af i kroppen, og lader dig følge med strømmen ud, så vil revlehullet på et tidspunkt stoppe. Ellers skal man i stedet forsøge at svømme til siden, indtil man ikke længere er fanget i revlehullet.