Arrangørerne bag stor begivenhed i maj: Det bliver til noget

Julie Møller

192 uger siden

|

17/03/2021
Indland
Bliver det muligt at løbe maraton i Københavns gader den 16. maj? Hvis det står til arrangørerne, Sparta Atletik og Løb, så er svaret ja – men i en anderledes version, end hvad vi er vant til. Foto: Shutterstock.com.
Bliver det muligt at løbe maraton i Københavns gader den 16. maj? Hvis det står til arrangørerne, Sparta Atletik og Løb, så er svaret ja – men i en anderledes version, end hvad vi er vant til. Foto: Shutterstock.com.
Arrangørerne melder ud, at de fortsætter planlægningen.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Corona har sat en stopper for mange ting. Det har arrangørerne bag Copenhagen Marathon, Sparta Atletik & Løb, også mærket.

Sidste år valgte de at aflyse begivenheden, men i år satser de på at løbe maraton i Københavns gader den 16. maj.

”Vores 41 år gamle maraton er et hjertebarn for os. Vi brænder for løb, og vi tror, at mange af vores deltagere også rigtigt gerne vil ud at løbe, hvis det kan lade sig gøre. Derfor tænker vi i alternative baner og fortsætter planlægningen,” siger Dorte Vibjerg, direktør i Sparta Atletik og Løb, i en pressemeddelelse og uddyber: 

”Derfor har vi i år valgt at rykke start- og målområdet fra Islands Brygge til Øster Allé ved Danmarks nationalstadion, Parken på Østerbro, hvor vi meget bedre kan corona-sikre vores arrangement, da der er meget mere plads i Fælledparken og bedre mulighed for at skabe afstand og opdele løberne.”

Arrangørerne flytter det traditionelle start- og målområde fra Islands Brygge (på billedet) til Øster Allé på Østerbro ved Parken. Foto: PR.

Færre løbere til København

Hvert år tiltrækker Copenhagen Marathon mange turister fra både Danmark og resten af verdenen, men i år skruer Sparta Atletik & Løb forventningerne ned til antallet af deltagere. Det sker blandt andet på baggrund af, at over 40 procent af deltagerne kommer fra et andet land end Danmark, og rejse-restriktionerne kan gøre det udfordrende for mange at rejse ind i Danmark.

"Vi er utrolig stolte af, hvordan udlandet efterhånden har fået øjnene op for Københavns som en løbe-by, og vi er rigtig ærgerlige over, at vi vil se færre løbe med i årets udgave af Copenhagen Marathon. Til gengæld strækker vi os utroligt langt for, at alle danskerne har mulighed for at løbe et maraton i deres hovedstad i år," siger Dorte Vibjerg.

Corona er synderen, men ikke den primære udfordring

Synderen bag maraton-arrangørens udfordringer er selvfølgelig corona. Men arrangørerne har faktisk en plan for at kunne afvikle et corona-sikkert maraton, hvis der ellers er deltagere nok, og hvis myndighederne godkender planen, forklarer Lars Nissen, eventchef i Sparta Atletik & Løb:

”Det er klart, at vi f.eks. gerne så forsamlingsforbuddet hævet, hvis dette skal lykkes. Men nok så vigtigt, så er vi faktisk i stand til at afvikle løbet ved brug af negative corona-tests eller vaccinepas, og det er den løsning, vi nu ønsker at arbejde videre med, og som vi håber kan være med til at rulle genstarten af udendørs idrætsevents i gang,” lyder det fra Lars Nissen.

Udover et nyt start- og målområde, så skal deltagerne også løbe en ny rute, som efter planen bliver et loop på 14 kilometer, som blandt andet fører løberne gennem bydelene Østerbro, Indre by og Nørrebro.

Den nye rute er er en rundstrækning på 14 kilometer, som blandt andet tager løberne med rundt på Østerbro, indre by og Nørrebro. Foto: PR.