Afblæser stor genåbning i april: "Glem det"

Nicolai Busekist

188 uger siden

|

10/04/2021
Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er planen, at den 21. april skal være dagen, hvor det danske samfund åbnes yderligere. Her får caféer og restauranter mulighed for at åbne for udeservering. Men hvor man har planer om det?

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Fra den 21. april bliver det tilladt for danske restauranter og caféer at åbne op for udeservering. Det store spørgsmål er dog, hvor mange steder, der rent faktisk har i sinde at gøre dette.

I en vurdering fra brancheorganisationen Horesta lyder det, at det bliver begrænset, hvor mange, der beslutter at slå dørene op.

Hos kædens Bone’s, der har restauranter i hele landet, er der ikke meget til overs for, at regeringen giver dem mulighed for at åbne for udeservering i slutningen af april.

"Vi kommer ikke til at åbne for udeservering. Vi åbner først 6. maj, når vi også kan få gæster indenfor. Sådan vil de fleste håndtere det. Glem alt om 21. april. Der kan være en politiker, der skal ud og have en frokost på en fortovscafé i København, og tillykke med det. Men ellers kan jeg ikke se det for mig," lyder det fra Jan Vinther Laursen, der er direktør for Bone’s, til B.T.

Ifølge Horesta er Bon’es dog ikke alene om denne beslutning. Derfor tyder det ikke på, at der er mange af de danske restauranter eller caféer, der beslutter sig for at åbne op for udeservering.

Åbner man op og kalder personale ind, kan det nemlig blive en rigtig dyr fornøjelse, hvis kunderne ender med at blive væk på grund af dårligt vejr eller kravet om coronapas.

Som følge af dette, er der rigtig mange restauranter og caféer, der venter med at slå dørene op til 6. maj. Her bliver det nemlig tilladt at åbne op for indendørs servering.

"Det bliver nok hovedsageligt de restauranter og cafeer, som i forvejen har takeaway-løsninger kørende, der stiller nogle borde og stole ud 21. april. For andre vil det være for stort et sats at kalde personale ind og genåbne udendørs. Det kan koste penge, man ikke har," siger Annette Hyldebrandt, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Horesta til B.T.

Derudover mener Bone’s-direktør Jan Vinther Laursen og Anette Hyldebrandt, at coronapasset kan blive en stor forhindring for branchen. Ifølge Jan Vinther Laursen, har politikerne en 'håbløs tankegang'. Anette Hyldebrandt siger, at Horesta har en klar forventning om, at det vil holde mange gæster væk.