Sådan holder du hackere på afstand: Din guide til sikkerhed på mobilen

Mikkel

84 uger siden

|

12/05/2023
Guides
Foto: DALL-E
Foto: DALL-E
Vi frygter alle identitetstyveri og at blive franarret vores hårdt tjente penge - og med god grund – læs med her og se hvad du kan gøre for at undgå identitetstyveri.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

I denne artikel indgår der sponsorerede links. Vi modtager en mindre kommission hvis der foretages køb via disse links men det ændrer ikke den redaktionelle holdning til emnet. 

I dag bliver de mails, som svindlerne sender mere og mere troværdige. Læs med her hvilke ting du skal undgå , så du ikke bliver franarret oplysninger, som kan give fremmede adgang til dine oplysninger , private billeder og dine penge.

1: Først og fremmest kan phishing mails ( mails som forsøger at svindle dig ) kendes ved at de oftest har dårligt sprog , har stave og grammatiske fejl samtidig med de beder dig sende følsomme oplysninger. Firmaer beder dig aldrig sende vigtige oplysninger over mail.

2: Undgå at klikke på mistænkelige links: Selv om en e-mail eller besked ser ægte ud, skal du undgå at klikke på links, medmindre du er helt sikker på at de er sikre. I stedet for at klikke på et link, kan du altid besøge afsenderens hjemmeside ved at skrive adressen direkte ind i din browser. Er du stadig i tvivl, så ring til afsenderen - slå nummeret op - ring aldrig på det nummer, som står i mailen. 

3. Installer en antivirus app såsom den nederst i artiklen. En god antivirus app kan hjælpe med at opdage og blokere phishing-forsøg. 

4. Brug to-faktor verificering: To-faktor autorisering (2FA) er et ekstra sikkerhedslag, der kræver, at du godkender din identitet ved hjælp af to forskellige metoder, før du får adgang til din konto. Selv hvis en phisher får fat i dit password, vil de ikke kunne logge ind uden den anden faktor. 

5. Vær skeptisk overfor uventede e-mails: Hvis du modtager en e-mail, du ikke forventede og især en, der beder om personlige oplysninger eller en som beder dig om at klikke på et link, skal du være skeptisk. Kontakt afsenderen direkte for at bekræfte, om e-mailen er ægte.

6. Brug din sunde fornuft. Kongen af Nairobi har ikke fundet dig ved et tilfælde og vil ikke give dig 10 millioner kroner og der er ikke nogen, som vil give dig 5.000 kroner for dine brugte kondisko.

Følger du til disse 6 råd er du kommet langt for at undgå at blive udsat for identitetstyveri. Vil du være helt sikker kan du installere et produkt såsom dette fra Norton til både iOS og Android.