Sommeren er godt i gang, og rigtig mange danskere har i disse uger sommerferie. Uge 28, 29 og 30 er nemlig højsæsonen for ferie i Danmark, og selvom mange bruger ferien på at rejse sydpå, så er der også rigtig mange, som tager i sommerhus eller på camping herhjemme.
Vejret har desværre været svingende, men der har alligevel været og kommer forhåbentlig mange dage, hvor der har været mulighed for at tænde op i grillen og nyde maden på terrassen.
Sommeren er nemlig højsæson for grill, og rundt omkring i Danmark bliver der i disse uger grillet pølser, bøffer og grøntsager i massevis, men inden du tænder op i grillen næste gang, bør du læse med her.
Ifølge Fødevarestyrelsen laver mange danskere nemlig en fejl, når de griller, som gør, at de ender med at blive syge - og der skal ikke meget til!
Få dråber er nok
"HOLD RÅT OG FÆRDIGT KØD ADSKILT, NÅR DU GRILLER," lyder den helt klare opfordring fra Fødestyrelsen i et opslag på Facebook, hvor de understreger alvorligheden.
Ifølge styrelsen bliver "mange danskere" nemlig hvert år syge, "fordi de ved en fejl har fået saft fra råt kød over på færdig mad."
"Blod få dråber saft fra råt kød kan være nok til at gøre dig syg," lyder advarslen, og Fødevarestyrelsen har derfor delt nedenstående fire råd "til dig, der steger kød på grillen denne sommer."
"Hold råt kød adskilt fra færdigstegt kød.
Brug ét fad til råt kød og et andet til færdigstegt kød.
Brug én grilltang til det rå kød og en anden ren tang eller gaffel til færdigstegt kød.
Hold råt kød adskilt fra færdig mad, fx salat, brød samt færdigstegt kød og grøntsager. Saften fra råt kød kan let blive spredt via dine fingre, et skærebræt eller fx en grilltang."
"Få dråber saft fra råt kød, der kommer over på din salat, dit brød eller det færdigstegte kød, kan være nok til, at du og dine gæster ender på toilettet med dårlig mave," lyder det til slut i opslaget.
Så hvis du ikke vil være ansvarlig for at give hele familien og alle vennerne dårlig mave, så følg de ovenstående råd!