Frikadeller i ovn

webmaster

306 uger siden

|

07/01/2019
Opskrifter
Frikadeller i ovn
Sådan laver man de lækreste frikadeller i ovnen.
Selvom den mest almindelige metode ikke er at lave frikadeller i ovn, er der flere fordele ved den metode frem for stegning på panden.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Glem alt om fedtstænk over hele kogepladen og at stå og slave over komfuret i længere tid. Brug ovnen i stedet.

Bedste frikadeller i ovn

Du kan faktisk med fordel vælge at stege dine frikadeller i ovn. 

De kan nemlig passe sig selv i ovnen, og du kan stege flere på en gang end du kan på en pande. 

Frikadeller på panden kræver også en hel del fedtstof, men det kan du også mindske ved at bruge ovnen i stedet. 

Til gengæld er det en god idé at bruge en fars med en høj fedtprocent.

Sidst men ikke mindst kan du undgå både stegeos og et fedttilsprøjtet køkken, der skal rengøres efterfølgende.

Rør gerne farsen i hånden, hvis der ikke er tale om en stor portion – det sikrer at du ikke får ”overrørt” den, så den bliver klæg.

Opskrift

Opskriften rækker til 4 personer, og der bliver omkring ca.12 stk. alt efter størrelse på frikadellerne. Da dejen skal hvile i mindst en time, skal du huske at regne det ind i tilberedningstiden.

Ingredienser

500 g hakket kalv-og flæsk med en god fedtprocent
1 æg
3 spsk. hvedemel
1 løg
1 dl danskvand
1 dl mælk
1 ½ tsk. salt
1 ½ tsk. Peber
½ tsk. allehånde
20 g smør til stegning

Fremgangsmåde

  1. Start med at røre saltet, peber og krydderi i farsen.
  2. Slå ægget ud i en skål og rør det i farsen.
  3. Riv løget eller hak det så fint som muligt, og hæld i sammen med melet, og rør til det er fordelt.
  4. Hæld danskvand og mælk sammen, og tilsæt blandingen til farsen lidt ad gangen under omrøring til den har den rigtige konsistens.
  5. Sæt farsen i køleskabet, og lad den hvile i mindst 1 time.
  6. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  7. Smelt smørret ved svag varme og pensl bagepapiret med det – vær ikke nærig med det.
  8. Form frikadellerne, når farsen er færdig med at hvile, og placér dem på bagepladen.
  9. Tænd ovnen på 200 grader varmluft eller 220 grader almindelig ovn. Ovnen skal være helt varm, inden du sætter frikadellerne ind.
  10. Inden frikadellerne sættes i ovnen pensles de med det resterende smør, og dækkes evt. til med et stykke bagepapir.
  11. Steg frikadellerne i ovnen i ca. 20 min.

Tilbehør til frikadeller i ovn

Frikadeller kan selvfølgelig altid serveres med sovs og kartofler, men der er et utal af muligheder, der er sjovere, lettere og sundere, så hvorfor ikke prøve nogle af dem.

Kål er en anden klassiker, og der er mange måder at tilberede den på.

Udover traditionel rødkål, kan snittet rødkål med knuste ristede nødder og appelsinstykker også være lækkert tilbehør.

Hvidkål eller spidskål kan naturligvis stuves, men spidskålen kan også deles i kvarte og steges i lidt smør.

Hvidkål kan sammen med gulerødder og en smule mayonnaise blive til en god coleslaw, og endelig kan du lave en kålsalat af hvidkålen bestående af finthakket hvidkål, som drysses med 1 spiseskefuld salt, en lidt kværnet peber samt 1 teskefuld sukker.

Kram kålen godt med hænderne i skålen, indtil en hvidlig væske ses i bunden. Tilsæt evt. lidt hele kommen. Skålen dækkes nu til, mens den trækker mindst 2 timer.

En anden type salat, der egner sig rigtig godt som tilbehør til frikadelelr i ovn er kartoffelsalat. Gerne en type, der indeholder syrlige mælkeprodukter, da det går godt sammen med den runde smag, som frikadellerne har.

Bland for eksempel 1 del creme fraiche og 2 dele ylette. Krydr godt med salt og tilsæt kværnet peber efter behag samt en klat sennep. Tilsæt hakket eller revet løg efter behag og rør blandingen godt sammen.

Dette er en god basisopskrift og så kan du selv tilsætte de grøntsager og krydderurter, som du ønsker i din kartoffelsalat, inden du tilsætter kartoflerne.

Hæld for eksempel skiver af radiser og friskbælgede ærter i dressingen og vend det godt eller hak en masse frisk persille og lad det være smagsgiver.

Vend til sidst kogte kolde kartoffelskiver i, og lad den så endelig trække i mindst 1 time og meget gerne længere.

Du kan også bruge basisopskriften, hvis du ønsker at servere bagte kartofler til dine frikadeller. Her er forskellige friske krydderurter rigtig gode til at give dressingen et spark. Ud over persille, kan du også med fordel bruge purløg, forårsløg eller estragon til krydre din dressing.