Derfor skal du ikke snage i kærestens sms’er

Aller Media

|

17/06/2014
Man skal holde sig fra at snage i kærestens sms’er. Det er nemlig vanedannende og kan i sidste ende ødelægge jeres forhold.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

De fleste har sikkert prøvet det. Kæresten står i badet, og på natbordet ligger hans telefon. Du kender hans password, og du kan ikke dy dig, for du skal bare lige se, om der er noget, han måske har ’glemt’ at fortælle dig. Lettet lægger du telefonen tilbage, for der var ikke noget nyt. Til gengæld er din samvittighed ikke længere helt ren, for du ved godt, at det er virkelig dårlig stil at snage i andres private beskeder – også selv om man deler bord og seng. Huffington Post har undersøgt ulemperne ved at snage, og hvad man kan gøre ved det.

Det er vanedannende

At tjekke kærestens mails eller sms’er er lidt ligesom at klø i et sår, når du først starter, kan du ikke lade være med det igen. Det hjælper lidt i begyndelsen, men så vender kløen tilbage igen. Det bedste og helt simple råd er at lade være. For selv om du ikke finder noget mistænkeligt, så kan du ikke lade være med at kigge en anden gang, det giver en følelse af lettelse, og hver gang du søger efter den følelse, vil du få behov for at snage igen, skriver psykoterapeut Daniela Tempesta i Huffington Post.

Du afslører dig selv

Hvis du er begyndt at tjekke din kærestes telefon, så kan du rent faktisk opdage noget, som du ikke aner, hvad du skal stille op med, men som gør dig trist og usikker. Det behøver på ingen måde at handle om andre kvinder, men kan lige så godt handle om en sms-udveksling, han har med en ven eller bror, hvor du bliver nævnt. Hvis du siger det til ham, vil du afsløre, at du har læst i hans private beskeder, og siger du ikke noget, så sidder du med en viden, der i sidste ende kan æde dig op, og gøre dig noget så flyforbandet.

Troværdighed går begge veje

Hvis du mener du ikke kan stole på din kæreste, og du derfor bliver nødt til at tjekke hans telefon, så er du i sidste ende selv lige så utroværdig. Du skal behandle andre, som du selv vil behandles, også selvom du er et mistænksomt gemyt. Det bedste du kan gøre er at skelne mellem almindelig nysgerrighed og følelsen af, at der virkelig er noget galt, siger Tempesta og forklarer.

Det er almindeligt at være nysgerrig på sin partner, men hvis du har en nagende følelse af, at der er noget galt, så spørg din kæreste til det i stedet, og husk det behøver ikke kun handle om utroskab. Sig det roligt til ham, og forklar ham at du er bekymret. Det er med kommunikation, at man kommer bedst gennem kriser i parforholdet. Hvis din partner går i defensiven i stedet for at berolige dig, så bliv ved med at spørge ind til emnet, indtil du føler, at du har fået al den information, du har behov for, siger Tempesta.

En anden måde at berolige sig selv kræver måske lidt overvindelse, men den virker.

Der er par, der deler alt. De har fælles e-mail og passwords, og de har aftalt, at de hver især kan kigge på alt, hvad den anden har af korrespondancer, fordi de alligevel ikke har noget at skjule. Par der har det på den måde tjekker stort set aldrig hinanden, fordi den ’åbne dør politik’ betyder, at de ikke føler, der er noget at finde hos den anden. Det er dog ikke alle, der kan gøre det, fordi de arbejder med personfølsomme ting eller på andre måder har et job, hvor der er tavshedspligt, men hvis man kan dele alt, kan der være en beroligelse i det – især for den bekymrede part. Men det allervigtigste er faktisk at sige det til den anden, hvis man er bekymret, siger Daniela Tempesta.

Så med andre ord lad være med at lave dine egne hemmelige undersøgelser, men spørg åbent hvis der er noget, du har behov for at få opklaret og afklaret. På den måde respekterer du dig selv, din partner og jeres forhold.