Kørerlærer raser over politiets fartkontrol: Må politiet virkelig selv bryde loven?

Emil Ryttergaard

414 uger siden

|

14/02/2017
112
Foto: Polfoto
Foto: Polfoto
En nordjysk kørerlærer er rasende og nægter at betale bøde, efter han opdagede politiets fotovogn holdte ulovligt, da han blev taget i politiets fartkontrol.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Må politiet godt holde ulovligt parkeret, når fotovognene står og blitzer lidt for ivrige og hurtigkørende bilister? 

Det mener politiet helt klart godt, at de må, hvilket har fået en tidligere kørelærer helt op i det røde felt, skriver Nordjyske

Kurt Zon blev fanget af politiets fartkontrol, da han kørte for stærkt søndag 8. januar, lidt syd for Frederikshavn. Han skulle nå at fange en veninde, der havde glemt flere ting i hans bil. Men da han kørte hjem, opdagede han noget besynderligt. 

- Da jeg kørte tilbage, holdt fotovognen stadig på samme sted, og så var det, at jeg opdagede, at den holdt ved et busstoppested. Det ved jeg fra min tid som kørelærer, at man ikke må, siger Kurt Zon.  

Den pensionerede kørelærer blev blitzet for at have kørt 122 km/t på en strækning, hvor man kun måtte køre 80 km/t. Det udløser en bøde på 3500 kroner og et klip i kørekortet. 

Men Kurt Zon vil ikke acceptere fartbøden, da han mener, at det ikke er et udrykningsfartøj, der bliver betjent af politiet, der dermed holder ulovligt parkeret. Derfor vil den pensionerede kørerlærer nu have sagen prøvet ved retten, hvor alle tvister om fartkontrol ender, hvis bilisten ikke betaler sin bøde. 

Men den forklaring holder ikke, hvis man spørger Nordjyllands Politi.

- Det kan være nødvendigt for os at holde steder, hvor det normalt er ulovligt, hvis vi vil lave fartkontrol på en strækning. Vi vurderer fra gang til gang, hvordan vi laver vores fartkontrol mest hensigtsmæssigt, siger vicepolitiinspektør Ole Juul Schmidt, leder af færdselsafdelingen i Nordjyllands Politi.


Politiet vil ikke forholde sig til den aktuelle sag, da der ikke er truffet afgørelse i sagen. Men vognene må gerne holde ulovligt parkeret, så længe at kontrollen er til fare for den øvrige trafik. 

Hvorvidt det er uddannet politi eller civile, der sidder bag kameraet er ikke nedfældet i loven, og ‘derfor gør det ingen forskel,’ vurderer Ole Juul Schmidt.  

Politiet er under hårdt pres for at kræve penge ind via bøder, hvis man skal tro den melding, som betjente fra Fyens Politi fik fra deres overordnede