Medie deler stor Mette Frederiksen-afsløring

Skrevet af Emil Martesen

1 uge siden

|

07/05/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mediet deler en stor afsløring om den danske statsminister.

Dagens topnyheder

Der er løbet meget vand i åen for Mette Frederiksen siden hun tilbage i 2019 tiltrådte som statsminister.

Ikke desto mindre har der den seneste tid været en del spekulationer om Mette Frederiksens fremtid som dansk statsminister efter hun har været sat i forbindelse med en toppost i EU.

Og netop når snakken falder på EU, så har en stor gruppe europæiske socialdemokrater underskrevet en erklæring under en konference i Berlin, hvor de forpligter sig til aldrig at samarbejde med den yderste højrefløj, herunder partigrupperne ECR og ID, hvorunder Dansk Folkeparti er medlem.

Erklæringen, som fandt sted under en PES-konference, var underskrevet af 48 socialdemokrater fra 27 forskellige lande, men interessant nok var Danmarks egen statsminister, Mette Frederiksen, ikke blandt de underskrivende.

Det skriver Politikken.

Ifølge Socialdemokratiets partisekretær, Lasse Ryberg, skyldes dette primært tidspunktet for præsentationen af erklæringen:

"Det var den primære årsag til, at vi ikke nåede at tage stilling til eventuelt at være medunderskriver. Når det er sagt, er vores linje som danskere typisk mere at forholde os til indholdet i det politiske samarbejde, frem for hvem et konkret samarbejde er med", skriver han i en mail til Politiken. 

Mediet har forgæves spurgt PES til forløbet, og hvornår Socialdemokratiet i Danmark blev kontaktet. 

PES' erklæring indeholder stærke budskaber mod racisme, fremmedfrygt og diskrimination, og understreger et engagement i at forsvare international lov og den regelbaserede internationale orden, samt modstand mod russisk aggression. Den tydelige politiske ståen op imod intolerance er bekræftet af flere højtstående socialdemokrater, herunder tidligere svenske statsminister Stefan Löfven og repræsentanter fra Spanien, Italien, Tyskland og andre.

Aktionen rejser spørgsmål om den danske Socialdemokratis tilgang og prioriteringer i europæisk politik, og tiden må vise, hvilke konsekvenser dette politiske valg vil have for Danmarks internationale relationer.