Overraskende undersøgelse: Meget sex får mænd til at tro på Gud

Ane Sørensen

429 uger siden

|

26/09/2016
Viralt
Modelfoto: Shutterstock
Modelfoto: Shutterstock
Hormonet oxytocin, som bliver udløst under sex, skulle gøre mænd stærkere i troen.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Sex inspirerer mennesket til spiritualitet og til at tro på Gud. Samlejet udløser nemlig et ‘kærlighedshormon’ kaldet oxytocin, som både fremmer sociale bånd, altruisme og angiveligt kan gøre os stærkere i troen.

Det hævder forskere fra Duke University i den amerikanske stat North Carolina, som står bag en ny undersøgelse.

Det skriver britiske Daily Mail.

Oxytocin bliver ofte udløst under sex, fødsler og amning. Hormonet kan også indtages, for eksempel bruges det sommetider til fødende kvinder.

I den nye undersøgelse indtog nogle af de mandlige deltagere oxytocin, mens andre indtog et placebo, for at teste den kemiske reaktion hos mændene.

De mænd, som havde fået oxytocin, var mere tilbøjelige til at sige, at spiritualitet var en vigtig del af deres liv. Også selvom de ikke alle havde sagt forudgående, at tro var en del af deres liv.

Mændene udtrykte desuden en samhørighed med mennesker og andre levende væsener. Oxytocin tændte tilsyneladende en gnist af positive følelser hos mændene som ærefrygt, taknemmelighed, håb, inspiration, kærlighed og sindsro.

- Spiritualitet er kompleks og påvirkes af mange faktorer. Men oxytocin lader til at påvirke den måde, vi opfatter verden på og det, vi tror på, siger Patty Van Cappellen, som er psykolog hos Duke University.

 

Hormonet påvirkede dog ikke alle på samme måde. De, der havde et bestemt gen ved navn CD38, der regulerer dets frigivelse i hjernen, havde en mere forstærket respons.

Kvinder skulle producere mere oxytocin end mænd, men forskerne har endnu ikke undersøgt dets effekt på kvinders tro.

Ifølge Patty Van Cappellen er det nødvendigt at lave en undersøgelse blandt kvinder også, fordi kemien fungerer forskelligt hos kønnene.

Undersøgelsen er blevet publiceret i Social Cognitive and Affective Neuroscience.