Ny forskning afslører: Så lidt rødt kød bør du spise om ugen

Kamille Isaksen

51 uger siden

|

23/10/2023
Viralt
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Der er dårligt nyt til kødelskerne.

Dagens topnyheder

Det er ikke nogen hemmelighed, at der de seneste år er kommet et ekstremt fokus på sundhed og velvære. Hertil har det fået meget opmærksomhed, hvor meget kød vi bør indtage på både daglig, ugentlig og månedlig basis.

En ny undersøgelse foretaget af forskere fra Harvard University har afsløret, at ved kun at spise to portioner rødt kød om ugen, vil risikoen for at udvikle type 2-diabetes øges Forskerne advarer derfor om nødvendigheden af at begrænse forbruget af rødt kød for at optimere sundheden.

Det skriver Daily Mail

Førhen kom der en anbefaling fra de britiske sundhedschefer, som lød på, at man ikke burde indtage mere end 70 g rødt kød om dagen. Men den nye forskning tyder på, at selv denne mængde kan have negative konsekvenser for helbredet. 

Forskerne mener, at en grænse på omkring én portion rødt kød om ugen ville være mere passende for dem, der ønsker at beskytte deres sundhed.

Studiet, der involverede 216.695 deltagere og strakte sig over 36 år, afslørede en stærk sammenhæng mellem forbrug af rødt kød, både forarbejdet og uforarbejdet, og en øget risiko for type 2-diabetes. 

Deltagere, der spiste mest rødt kød, havde en 62 procent højere risiko for at udvikle sygdommen, mens hver ekstra daglig portion af forarbejdet rødt kød øgede risikoen med 46 procent. Selv uforarbejdet rødt kød øgede risikoen med 24 procent.

Forskerne understregede vigtigheden af at erstatte rødt kød med sunde planteproteinkilder for at beskytte både sundheden og miljøet. Udskiftning af rødt kød med mælkeprodukter viste en 22 procent lavere risiko for type 2-diabetes.

Selvom rødt kød er en værdifuld kilde til protein og næringsstoffer som jern, zink og B-vitaminer, har det været forbundet med risici som hjertesygdomme, kræft og tidlig død. Rødt kød kan også være højt i salt og mættet fedt, og forarbejdede varianter kan indeholde kontroversielle konserveringsmidler og kemikalier.

I lyset af den seneste forskning og tidligere undersøgelser anbefaler eksperter nu, at folk begrænser deres indtag af rødt kød til under en portion om ugen for at bevare sundheden og velværet.