Der skal efterhånden ikke meget til, før man hurtigt kan blive til grin.
Det må en stakkels velmenende mor sande, efter en uheldige kage har gjort hende ufrivilligt berømt på nettet.
Kagen var nemlig en afskedsgave til hendes søn, der stod for at skulle starte på college (universitetet, red.). Derfor ville den amerikanske mor gerne forkæle sønnen lidt, inden han flyttede hjemmefra for at passe sine studier.
Hun fik derfor fremtryllet en flot lagkage, som hun endda fik skrevet en besked på.
- Good luck @ uni (held og lykke på uni) stod der på kagen - en besked der umiddelbart ikke var til at tage fejl af.
Foto: Reddit
Og dog. For moderens kage-håndskrift kombineret med det faktum, at hun havde brugt et tvetydigt snabel-a, der på engelsk er forkortelsen for - og udtales - ‘at’, gjorde den ellers søde besked uvilligt vulgær.
Flere er nemlig kommet til at forveksle ‘@‘ med ‘c’, og da moderens ‘i’ tilmed kunne ligne et ’t’, blev de to ord ‘@ uni’ pludselig til det grimme engelske ord ‘cunt’, der er et vulgært slangudtryk for det kvindelige kønsorgan og som bruges nedværdigende om en person.
Ved første øjekast kunne det derfor ligne, at der på kagen stod noget i stil med ‘held og lykke dit svin’.
Der er ingen tvivl om, at den stakkels mor ikke selv har draget den platte og uheldige parallel, men det har mange andre takket være en bruger af internetforummet Reddit.
Den ukendte bruger er nemlig en ven af den stakkels mor og efter at være blevet præsenteret for kagen, lagde vedkommende efterfølgende et billede af den på det sociale medie med teksten:
- En ven lavede en kage i forbindelse med sin søns sidste uge (hjemme).
Det var alt der stod, men i kommentarsporet var andre brugere ikke sene til at fange, hvorfor billedet af den uheldige kage var blevet lagt op.
Hurtigt blev det frække stykke bagværk et hit - ikke bare på Reddit, men også andre stedet på nettet, hvor der er blevet grint godt og grundigt at kagen, der ønsker sønnen held og lykke på mest ubehøvlede vis.
Læs også
Fakta og fiktionskoder er oprindeligt begreber, der kommer fra filmens verden, men de kan også uden problemer anvendes i skriftlig jounalistik og de anvendes flittigt. Læs her, hvordan du bruger fakta og fiktionskoder.
Personkarakteristik - Ved tekstanalyse kommer du ikke uden om disciplinen personkarakteristik, men den er heldigvis ikke svær at lave, og her kan du se, hvordan du gør.
AM bidrag - Det er mere end 20 år siden, at AM-bidrag blev indført, og selvom det løbende er blevet diskuteret i medierne, er det rent faktisk de færreste, der er klar over, hvad AM-bidraget er, og at det kun var faktisk tiltænkt som en midlertidig løsning.