Den nybagte australske mor Elise Apps har delt en selfie på det sociale medie Instagram, hvor hun står i sit køkken og er ved at tø sin frosne moderkage op.
- Sådan brugte jeg min morgen. Tøede endelig min moderkage op og dampede den, skriver Elise Apps på det populære medie.
Det skriver Daily Mail.
Foto: Instagram
Efter Elise Apps andet barn kom til verden for nylig, besluttede den nybagte mor sig for at putte moderkagen i en plastikpose og i fryseren, ind til hun havde tid til at forarbejde den.
26-årige Elise Apps er nemlig certificeret moderkage-indkapsler. Det betyder, at hun kan dampe, dehydrere og knuse kvinders moderkager til pulver, så de kan blive til kapsler, som er let fordøjelige.
For at få prøvet sit udstyr af og øve sig, har Elise Apps derfor planer om at lave et par kapsler af sin egen moderkage, hvorefter hun vil begrave resten af den under et træ i familiens have.
Foto: Instagram
Efterfølgende vil Elise Apps tilbyde at lave kapsler gratis for venner og familie, så hun kan øve sig i hele processen. Fra august måned vil moderen starte sin egen lille forretning.
- Jeg får mange løftede øjenbryn, men det er mere fordi, folk ikke kender til fordelene og undrer sig over, hvorfor du vil spise det, siger Elise Apps til Daily Mail.
Hun fortæller dog også, at hun har fået mange henvendelser fra folk, der er nysgerrige og vil vide mere - måske endda prøve det selv.
Foto: Instagram
Under graviditeten udviklede Elise Apps en leverbetinget graviditetskløe, hvilket betød, at hun droppede tanken om at indtage sin egen moderkage. Hun var nemlig nervøs for, at det ville få hende til at opleve den voldsomme kløen igen.
Men da Elise Apps ikke nænnede at smide moderkagen ud, besluttede den unge mor sig derfor for at grave den ned ved et træ i familiens have, hvor hun kan vise det frem for sin lille datter, når hun engang bliver større.
Flere kvinder vælger at indtage deres moderkage efter fødslen, for eksempel ved at blende den i en smoothie. Nogle hævder, at det øger deres energiniveau og mælkeproduktion.
Et amerikansk studie fra 2016 tyder dog ifølge ScienceDaily på, at der ikke umiddelbart er nogen fordel for kvinder, som vælger at spise deres moderkage efter fødslen for at få jern.