Midt i flyets summen og de korte distancer mellem storbyer udspillede der sig i december 2024 en hændelse, som ingen på GOL Airlines’ rute fra Rio de Janeiro til Belo Horizonte kunne have forudset.
For Jeniffer Castro, en 29-årig kvinde fra Brasilien, begyndte det som en almindelig rejse, men det endte som en global debat om grænser, rettigheder og sociale mediers domstol.
Det skriver Ladbible
Da Castro trådte ind i kabinen og fandt en lille pige i sit forudbestilte sæde, bad hun om, at barnet blev flyttet. En helt almindelig anmodning, tænker de fleste.
Men episoden tog hurtigt en drejning, da en medpassager, ikke barnets mor filmede situationen og delte optagelserne online.
Optagelsen gik viralt, og i løbet af få dage blev Castros navn synonymt med flyetikette, grænsesætning og offentlig skam.
Stormen rasede på sociale medier
Stormen på sociale medier kostede hende karrieren i finansverdenen, men Castro nægter at bøje sig for presset.
"Jeg mener, at vi bør respektere folks valg og beslutninger, især når de er inden for deres rettigheder," sagde hun i et interview med MailOnline.
Hun står fast på sin beslutning, selv efter millioner har set og diskuteret episoden.
I dag arbejder hun som influencer for sine over to millioner følgere og har samtidig taget de første skridt mod en retssag mod flyselskabet. Hun forklarer, at det handler om mere end blot erstatning.
"Denne retssag handler ikke kun om erstatning, men også om at sætte en grænse for denne type adfærd."
For Castro er sagen blevet et symbol på en større kamp:
Retten til at sige nej uden forklaring. Hun insisterer på, at det skal være legitimt at sætte personlige grænser uden at blive stemplet som egoistisk.
Et enkelt nej i 10.000 meters højde blev starten på noget langt større og mere støjende, end nogen havde forudset.