Man kan aldrig se for meget fodbold, vil mange fodboldinteresserede personer nok mener. Ens partner vil dog ofte ikke have den helt samme holdning, og han eller hun vil måske mene, at man ser lige lovligt nok.
Nu er der dog kommet en fremragende undersøgelse fra University of Leeds, der har analyseret 25 fodboldfans i forbindelse med byens lokale fodboldhold over tre kampe.
Undersøgelsen viste nemlig, at ens hjerterytme stiger i forbindelse med kampens forløb, og det er ganske sundt. Ifølge forskerne fra University of Leeds, så steg hjerterytmen med omkring 64 %, hvor en af personerne peakede med en puls på 130 slag pr. minut. Normalt er en hvilepuls i gennemsnit mellem 60 og 100 slag i minuttet.
Ifølge forskerne svarer en 90 minutters fodboldkamp altså til, at du har været ude at gå en tilsvarende gåtur på 90 minutter. Så næste gang du ser fodbold, så kan du gøre det med god samvittighed.
Pas på de ikke taber
Det var ikke kun hjerterytmen forskerne kiggede på i forbindelse med denne test, de studerede også andre effekter, som fodboldkampen havde på personernes helbred.
Her viste det sig også, at hvis ens hold vandt kampen, så ville det reducere fansenes blodtryk, og det gav dem et psykologisk boost, der for de fleste varede hele dagen.
Omvendt så var der også negative ting at spore, hvis ens hold tabte. Den negative følelse sidder nemlig tungt i hovedet og bidrager med en trist stemning.
En stemning der let kan vare ved den efterfølgende dag, og så skal man bruge meget energi på at hive sig selv ud af slummen.
“I sidste ende vil det at støtte sit hold i en fodboldkamp give en moderat cardio-træning, og afhængigt af kampens resultat et psykologisk boost eller nedgang," fortæller Dr. Andrea Utley, hovedforfatter på studiet ifølge Daily Mail.
Holder du med et fodboldhold, hvor du ofte får et psykologisk boost, eller skuffer de altid på grønsværen?