De fleste mennesker oplever på et tidspunkt i deres liv en situation, hvor deres identitet bliver sat på prøve.
For nogle handler det om karriereforandringer, mens det for andre kan være et brud eller en offentlig ydmygelse.
En sådan skelsættende oplevelse ramte den kendte tv-vært Jes Dorph-Petersen i december 2020.
Hans verden blev vendt på hovedet, da TV 2's ledelse pludselig valgte at afskedige ham som følge af en større undersøgelse om sexisme på stationen.
Beslutningen blev truffet på baggrund af en advokatundersøgelse, som TV 2 iværksatte efter Sofie Lindes tale ved Zulu Awards i september 2020.
Kvindelige medarbejdere - også tidligere ansatte - kunne indberette oplevelser af sexisme og krænkende adfærd op til 32 år tilbage i tiden.
Ingen mulighed for at forsvare sig
Undersøgelsen resulterede i, at to af stationens mest profilerede værter, Jes Dorph-Petersen og Jens Gaardbo, blev afskediget uden mulighed for at forsvare sig.
Den efterfølgende debat rejste spørgsmål om retssikkerhed og de langsigtede konsekvenser af medieombruste anklager.
For at bearbejde oplevelsen og forstå konsekvenserne har Jes Dorph-Petersen nu skrevet en bog sammen med forfatteren Bo Østlund.
De tilbragte 14 dage på Læsø, hvor de gennemførte intense samtaler langt væk fra offentlighedens larm.
Formålet var at afdække, hvad det betyder for et menneske at miste sin identitet og pludselig befinde sig i mediestormens centrum.
Bogen, 'Efter stormen - dagbog fra 14 dage på Læsø', som udkommer i 2025, dykker ned i de personlige konsekvenser af sagen og reflekterer over, hvordan en skandale kan ændre et menneskes livsbane.
Jes Dorph-Petersen kæmper fortsat for sin ære og sandhed, mens advokatundersøgelsen, der førte til hans fyring, er blevet kritiseret og underkendt af både Datatilsynet, Advokatnævnet og Østre Landsret.
Foto: PR - Forlaget Heatherhill