Det var en dramatisk start på denne uge for Sara Johnsen (20) og hendes kæreste Adrian Wiggen, da de vågnede klokken halv fem om morgenen til nogle mærkelige lyde fra stuen.
- Jeg hørte en meget høj lyd, og vækkede Adrian. Vi sprang ud og så, at der fossede vand ned fra taget, siger Johnsen til Dagbladet.
Krisesituation
- Der var en ret lang revne i loftet, og det var allerede begyndt at oversvømme lejligheden. Vi gik i panik og anede ikke, hvordan vi skulle håndtere det. Det var som at vågne op til en krisesituation, for man har nul kontrol, siger hun.
Parret bor på Frogner, og lejligheden ligger lige under en tagterrasse. Det var fyldt op med snevand, da temperaturerne steg søndag, og vandet endte ifølge Johnsen med at løbe ned af deres tag.
- Efter at have forsøgt kontrolcentralen ringede vi til brandvæsenet om lækagen. De var lidt forundrede over min henvendelse, men så hørte de sprøjtende lyde i baggrunden. "Vi kommer med det samme," sagde de og indså alvoren. De var her inden for fem minutter, siger den 20-årige.
Foto: Privat
800 liter vand
Brandvæsnet kom, og fik slukket en plastikkum, der rummede 400 liter, hvor lækagen var. Derefter skulle de videre for at hjælpe andre med lignende problemer, ifølge Johnsen.
Hun fortæller, at hele deres dag gik med at tømme vand fra poolen med spande, da det hurtigt blev fyldt op.
- Sandsynligvis sivede over 800 liter gennem vores tag den dag. Det var kaos, siger Johnsen.
De flyttede møbler fra stuen ind i soveværelset for at forhindre skader.
- Vi løb ind og ud af badeværelset for at tømme vandet, inden poolen blev fyldt op, men så kom der en revne i soveværelset... og der begyndte også at fosse vand derud.
Så måtte parret igen flytte møbler og andet i lejligheden for at forhindre yderligere skader.
- Vi skulle være hjemme fra skole og arbejde, og jeg mødte helt udmattet op til en musikvideooptagelse, jeg skulle være med om aftenen. Vi havde stresset hele dagen og løbet frem og tilbage, fortæller Johnsen, der studerer dans.
Det stod hurtigt klart, at de ikke længere kunne bo i lejligheden, før skaden var udbedret.
Farligt at bo der
- Det blev umuligt. Vi indså, at "det er farligt at bo der nu", siger Johnsen.
De bor nu midlertidigt på hotel, indtil vurderingsmanden kan foretage en vurdering af skadens omfang på lejligheden.
- Herefter ved vi, hvor lang tid der går, før nogen kan flytte ind i lejligheden igen. Vi skal måske finde en ny lejlighed at leje, siger hun.
Den 20-årige fortæller, at livet på et hotel ikke er det bedste.
- Vi skal bestille mad hver aften, og tingene er generelt dyre. Det håber vi snart bliver løst, siger Johnsen.
Hun har også postet en TikTok-video fra hændelsen mandags, som kan ses herunder.