Redderne mente at 13-årig pige 'fakede' sit ildebefindende: Kort efter døde hun af en hjerneblødning

Henrik Rothenbücher

54 uger siden

|

09/12/2023
Udland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Redderne tog på ingen måde den 13-årige pige seriøst, og de irettesatte hende i stedet. Ikke længe efter gik den unge pige bort på grund af en hjerneblødning.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

En 13-årig pige ved navn Aïcha døde af en hjerneblødning få dage efter, at hun blev beskyldt for at simulere et ildebefindende af brandmænd.

Denne tragiske hændelse, som netop er blevet afsløret af franske Mediapart, fandt sted i juni i Paris' 19. distrikt under Aïchas fødselsdagsfest.

Hun oplevede pludselig symptomer som skælende øjne, intens træthed, talebesvær og bevidsthedsproblemer. Det fik hendes mor til hurtigt at ringe efter hjælp.

Da brandmændene ankom, tilbragte de cirka 30 minutter på stedet, hvor de konkluderede, at Aïcha simulerede sin sygdom.

En lydoptagelse, som Mediapart har fået fat i, afslører brandmændenes kommentarer, der antyder, at Aïcha bevidst lukkede sine øjne og reagerede på fysisk kontakt, hvilket indikerede, at hun var ved bevidsthed.

De irettesatte endda pigen og påstod, at der var andre, der virkelig havde brug for deres hjælp. Efter 30 minutter forlod de stedet uden at yde nogen hjælp, hvilket efterlod Aïchas familie hjælpeløse.

Hendes forældre kørte hende til sidst på hospitalet, hvor hun senere døde af en hjerneblødning.

Paris' politipræfektur, der er ansvarlig for byens brandvæsen, har ikke kommenteret hændelsen, og der er ikke truffet nogen disciplinære foranstaltninger over for de involverede brandmænd.

En læge, som Mediapart har interviewet, understregede, at enhver patient, der ikke kan tale og ser ud til at sove, bør tages alvorligt, da de eksempelvis kan have indtaget stoffer, der kræver medicinske undersøgelser.

Denne sag har vakt forargelse på de sociale medier og trækker paralleller til en hændelse fra 2017, der involverede Naomie Musenga, en 22-årig kvinde, der døde timer efter at være blevet hånet af nødopkaldsoperatører.