Lige nu er det primære sikkerhedspolitiske fokus i Europa rettet mod Ukraine og i særdeleshed Rusland, som i mere end 6 måneder har været i krig med Ukraine.
Men det er ikke det eneste sted, hvor der er en sikkerhedspolitisk spænding og skal man tro en norsk professor, så er en ny konflikt i Europa ikke urealistisk.
- En væbnet konflikt mellem Tyrkiet og Grækenland kan selvfølgelig blive Europas næste militære konflikt. Det er tænkeligt - og det har været tænkeligt i et stykke tid, siger NTNU-professor Jo Jakobsen, ekspert i international politik, til Dagbladet.no.
Onsdag sendte den græske regering et brev til både, NATO, FN og EU. Her forklarede man, at det meget anspændte forhold mellem de to nationer i sidste ende kan føre til en væbnet konflikt på europæisk jord.
Den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, har for nylig fremsat flere udtalelser, som kan tolkes som en invasionstrussel, og ydermere anklaget Grækenland for at besætte græske øer samt at chikanere tyrkiske fly.
Grækenland har omvendt sagt, at man er klar til at forsvare sin suverænitet.
Jo Jakobsen mener derfor, at konflikten mellem Grækenland og Tyrkiet, som han omtaler som "ærkefjender", skal tages meget alvorligt.
Et af stridspunkterne er uenighed om de maritime grænser i det østlige Middelhav, hvor begge lande håber, at de kan udvinde store gasforekomster.
Området ligger tæt på flere græske øer, men er samtidig også tættere på det tyrkiske fastland end det græske fastland. Tirsdag anklagede Erdogan så Grækenland for at krænke det tyrkiske luftrum og advarede om, at Tyrkiet vil gøre "hvad der end er nødvendigt", når tålmodigheden slipper op.
Erdogan fortalte desuden, at Tyrkiet er klar til "at gå derned pludselig en nat", en sætning Erdogan tidligere har brugt, når han har haft truet med en militær intervention.
Netop derfor mener Jo Jakobsen, at udtalelserne kan tolkes som en trussel om krig mellem Tyrkiet og Grækenland.
- Hvis man skal tolke det bogstaveligt, er det en ret åbenlys trussel om krig eller invasion. Man er ofte forsigtig med brugen af disse ord i international politik, men ud fra de oversættelser, jeg har set, truer han med, at de før eller siden vil tage de øer tilbage fra Grækenland, siger Jo Jakobsen.
Det særligt paradoksale ved en potentiel konflikt mellem de to stater er, at både Tyrkiet og Grækenland er medlem af NATO. Det har begge nationer været siden 1952.