Patienter må vente i op til 12 timer: Hold jer væk, medmindre i er døende!

Mathias Madsen

141 uger siden

|

07/04/2022
Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Seks hospitaler har meldt ud, at deres skadestuer er så pressede, at folk skal holde sig væk, medmindre man er livstruende syg eller tilskadekommen.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Det er ikke kun i Danmark, at sundhedsvæsenet er hårdt presset efter flere år med coronapatienter, en stigende ældrebyrde og personale, som er utilfredse med arbejdsvilkårerne og lønnen. 

Nogle steder i Storbritannien står det faktisk endnu værre til.

Her er flere af landets skadestuer nemlig så pressede, at de har meldt ud, at borgere kun må bede om deres hjælp, hvis det er virkelig alvorligt. 

Det britiske medie Ladbible skriver således, at hele seks hospitaler i landet er kommet med den nævnte udtalelse. 

Det er i en fælles udtalelse, at seks hospitaler spredt ud over West Yorkshire og Harrogate i North Yorkshire har meldt ud, at de er presset i knæ. 

Hospitalerne, som dækker et område med cirka 2,5 millioner indbyggere, har således udtalt, at de er nødt til at prioritere patienter med akut sygdom eller akutte skader, da de simpelthen ikke har tid til at behandle alle. 

"Hospitaler spredt ud over West Yorkshire og Harrogate advarer om lange ventetider for patienter, som vil tilses på hospitalernes skadestuer. I nogle tilfælde skal patienter måske vente i op til 12 timer, mens behandling af dem med livstruende sygdom eller skader prioriteres," står der blandt andet i udtalelsen, som fortsætter: 

"'West Yorkshire Association of Acute Trusts (WYAAT)', som er det officielle navn for de seks hospitalers sammenslutning [...], opfordrer patienter til kun at dukke op på deres lokale skadestue i seriøse livstruende situationer."

Ifølge WYAAT's hjemmeside gælder denne opfordring for 'Airedale District Hospital', 'Bradford Teaching Hospital', 'Calderdale & Huddersfield', 'Harrogate & District', 'Leeds Teaching Hospitals' og 'Mid Yorkshire Hospitals'.

Hospitalerne opfordrer i stedet folk til at ringe til det, der svarer til lægevagten i Danmark, hvis skaden eller sygdommen ikke er akut livstruende. 

Den bekymrende udmelding kommer, fordi hospitalerne ifølge Dr Andrew Lockey, som er ansvarlig for skadestuerne i området, har oplevet en stor stigning i antallet af patienter på skadestuerne de sidste to uger. 

"Det er meget vigtigt, at folk kun kommer til en skadestue, hvis de virkelig har behov for det. Vores hospitaler er utrolig travle, og folk bliver nødt til at vente i lang tid, før de kan blive tilset," har han blandt andet udtalt.