Elon Musk er både stifter af Tesla og rumraket-producenten SpaceX.
SpaceX har allerede raketter i rummet, herunder en såkaldt Falcon 9 booster, som har været i rummet siden opsendelse i 2015 fra Florida.
Nu er SpaceX-raketten på kollisionskurs med månen efter at have brugt næsten syv år på at haste gennem rummet, siger eksperter.
Boosteren blev opsendt fra Florida i februar 2015 som en del af en interplanetarisk mission for at sende en rumvejrsatellit på en million lang rejse.
Men efter at have afsluttet en lang brænding af sine motorer og sendt NOAA's Deep Space Climate Observatory på vej til det såkaldte Langrage-punkt – en tyngdekraftsneutral position fire gange længere end månen og i direkte linje med solen – blev rakettens anden fase forladt.
På dette stadium var den høj nok til, at den ikke havde nok brændstof til at vende tilbage til Jordens atmosfære, men også "manglede energien til at undslippe tyngdekraften af Jord-Måne-systemet", forklarede meteorolog Eric Berger i et nyligt indlæg ifølge The Guardian.
"Så den har fulgt en noget kaotisk bane siden februar 2015," tilføjede Berger.
Rumobservatører mener, at raketten med en vægt på omkring fire tons "rumskrot" - er på vej til at krydse månen med en hastighed på omkring 2,58 km/s i løbet af få uger. Bill Gray, der skriver software til at spore jordnære objekter, asteroider, mindre planeter og kometer, har sagt, at Falcon 9's øverste trin højst sandsynligt vil ramme den anden side af månen, nær ækvator, omkring den 4. marts.
Dataanalytikeren sagde i et nyligt blogindlæg , at objektet "foretog en tæt måneflyvning den 5. januar", men vil have "en vis indvirkning den 4. Marts".
“Dette er det første utilsigtede tilfælde af rumskrot, der rammer månen, som jeg er klar over," tilføjede Gray.
Det præcise sted, raketten vil ramme, er stadig uklart på grund af den uforudsigelige effekt af sollys, der skubber på raketten samt tvetydighed i måling af rotationsperioder, som kan ændre dens kredsløb lidt.