Data fra Japan har resulteret i, at eksperter er overbeviste om, at landet, der har 125 millioner indbyggere, har formået at udrydde Delta-varianten af Covid-19.
Ny forskning fra Japans National Institute of Genetics viser, at Delta-varianten drev sig selv mod en 'naturlig udryddelse', da den efter flere mutationer ikke længere var i stand til at lave kopier af sig selv. Det skriver The Japan Times.
Japan er et tætbefolket land, hvorfor nationen har været i højt beredskab siden pandemien gjorde sit indtog. Det har især været tilfældet, efter den yderst smitsomme Delta-variant brød ud i 2021.
På toppen af den femte bølge i landet, registrerede Japan omkring 26.000 smittetilfælde om dagen, mens lande verden over, herunder Australien, genindførte strenge restriktioner og regel om lockdown for at knuse Delta-varianten.
Men i november har Japan oplevet en fantastisk bedring , da de har registreret under 200 tilfælde i de seneste uger. I fredags registrerede de ikke ét eneste Covid-19-relateret dødsfald. Det var første gang i 15 måneder.
Tokyo, der er landets hovedstad og verdens største by med mere end 40 millioner indbyggere, registrerede blot seks nye tilfælde af smitte mandag.
Ifølge en 'potentielt revolutionær' teori, der er blevet fremsat af professor Ituro Inoue, har Delta-varianten ganske enkelt for mange mutationer til, at dens fejlkorrigerende protein kaldet nsp14.
Professor Ituro Inoue fortæller, at virussen kæmpede for at reparere fejlene i tide, hvilket i sidste endte forårsagede dens egen 'udslettelse'.
Da Delta-varianten for første gang dukkede op, erklærede US Centres for Disease Control and Prevention, at den var mere end dobbelt så smitsom som andre varianter.
I samme ombæring advarede US Centres for Disease Control and Prevention om, at den kunne forårsage mere alvorlig sygdom hos uvaccinerede.
Den generelle antagelse var, at Delta-varianten ville have en mere levende genetisk mangfoldighed, end den oprindelige Alpha-variant, der bestormede verden i 2020.
Men ifølge den japanske professors forskning, har det vist sig, at det modsatte er tilfældet.
"Vi var bogstaveligt talt i chok, da vi så resultaterne," sagde Inoue til The Japan Times.
"Delta-varianten i Japan var meget smitsom og holdt andre varianter ude. Men efterhånden som mutationerne hobede sig op, tror vi, at den til sidst blev en defekt virus, og den var ude af stand til at lave kopier af sig selv."
"I betragtning af, at tilfældene ikke har været stigende, tror vi, at den på et tidspunkt under sådanne mutationer, gik direkte mod sin naturlige udryddelse."
Mens nogle eksperter har tilskrevet nedgangen i antal smittede til landets høje vaccinationsrate og brug af mundbind, mener professor Inoue, at antal af infektioner ville være stigende, hvis Delta-varianten fortsat var 'i live og trivedes'.
"Hvis virussen var i live og trivedes, ville smittetilfældene med sikkerhed stige, da mundbind og vaccination ikke forhindrer infektioner i nogle tilfælde," sagde han.
Professor Takeshi Urano, der er forsker ved Shimane Universitys Faculty of Medicine, har set nærmere på resultaterne, og hævder, at den banebrydende opdagelse kan bruges i 'lovende' nye medicinske behandlinger.
"Undersøgelser har vist, at en virus med en forkrøblet nsp14 har en markant nedsat evne til at kopiere sig selv, så dette kan være en faktor bag det hurtig fald i nye smittetilfælde," sagde han, og fortsatte:
"nsp14 er virusafledt, og det kemiske middel til at bremse dette protein kan blive en lovende medicin, hvor udviklingen allerede er i gang."