I Storbritannien er det blevet et stort problem, at dem, der har kræft, ikke får behandlingen, de har brug for.
Det medførte blandt andet, at den 27-årige Latifah og den 31-årige Kelly mistede livet. Det er nemlig blevet bekræftet, at begge har mistet livet som følge af, at de ikke har modtaget behandlingen, de havde brug for.
Det kommer efter, at man i Storbritannien oplever endnu en lockdown.
Det skriver Daily Mail.
Det hele så ellers ud til at være begyndt at gå bedre for Kelly Smith. Hun var begyndt at modtage kemoterapi, men det stoppede i tre måneder, da landet blev sendt i lockdown.
Latifah nåede aldrig at modtage kemoterapi. Hun fik sågar ikke engang tilladelse til at blive undersøgt. De vidste derfor ikke, hvor slemt det stod til.
Hun døde en uge senere.
Foto: Privat
Disse to historier er blot to ud af mange, som man skriver om i et åbent brev til Boris Johnson. Der er nemlig mange, der er bange for, at et svigt som dette kan ende med at koste tusindevis af menneskeliv.
Der er sågar 75 politikere, som siger, at det kan koste helt op mod 100.000 mennesker livet. Det kommer efter, at man ikke får den nødvendige behandling for sin diagnose på grund af restriktionerne mod coronavirus.
Der er derfor mange, der kan ende med at dø, selvom man kunne have forhindret det.
De fortæller, at de ønsker, at dette skal modtage lige så stor fokus, som man så med coronavaccinen. Det er nemlig et lige så stort problem, som kan ende med at koste alt for mange mennesker livet.
"Regeringen har flyttet himlen ned til jorden. Dette fordi, de ønsker at redde menneskeliv, dog kun dem, som er smittet med coronavirus. Det er på tide, at man ser det samme blive gjort for dem, der har kræft."
Det siges, at 50.000 patienter lever med kræft, der ikke er blevet diagnosticeret, da man ikke længere har samme mulighed for at få det tjekket.
Foto: Privat
Der er blevet knyttet en kommentar til dette af en talsperson fra regeringen.
"Hvert dødsfald er en tragedie, og jeg sender mine varmeste tanker til alle, der har mistet en nærtstående til kræft. Det har dog altiv været en af vores førsteprioriteter under pandemien."