D. 26. juli 2008 blev den indiske millionby Ahmedabad ramt af flere planlagte angreb, da adskillige bomber sprang rundt omkring i byen i shoppincentre, parker og på et hospital.
Dengang tog terrororganisationen 'Indian Mujahideen' skylden, og nu er 49 personer blevet dømt for angrebet - mere end 13 år efter de første anholdelser i sagen blev foretaget. Det skriver Unilad.
77 personer har været anklaget for på forskellig vis at have været involveret i terrorangrebet, og i sidste uge blev sagen afgjort ved en domstol.
28 af de tiltalte blev erklæret 'ikke skyldige' på grund af manglende beviser, 11 blev idømt livsvarigt fængsel, og hele 38 blev idømt landets hårdeste straf - dødsstraf. Det skriver CNN.
Ifølge Unilad er det det største antal af dødsstraf i én sag i nyere tid i Indien.
Ifølge The Guardian er dødsstraf ellers ikke så udbredt i Indien længere, og det blev sidst brugt i maj 2020, da fire mænd blev dømt til døden for at have voldtaget og dræbt en 22-årig kvinde i Delhi i 2012.
Nu er det dog taget i brug igen, og hele 38 personer er således blevet dømt til døden som konsekvens af deres handlinger i forbindelse med terrorangrebet i 2008.
Angrebet fandt sted d. 26. juli 2008 og involverede en lang række af bomber, som havde været skjult i alt fra madkasser til cykler, som sprang i luften på forskellige lokationer rundt om i Ahmedabad, som har næsten otte millioner indbyggere.
Da mange af ofrene var blevet bragt på hospitalet, og adskillige borgere desuden var mødt op for at donere blod, sprang en bilbombe foran ét af hospitalerne i byen, hvilket resulterede i yderligere sårede og døde.
Terrorgruppen som tog ansvaret for angrebet var på det tidspunkt relativt ukendt, men det menes, at den stammer fra terrororganisationen 'Students Islamic Movement of India', hvis tidligere leder, Safdar Nagori, var én af dem, som blev dømt til døden i sidste uge, d. 18. februar.
'Indian Mujahideen' udtalte i 2008, at angrebet var hævn for oprøret i den indiske stat Gujarat i 2002, hvor muslimer blev udsat for voldelige overfald, fordi flere hinduistiske demonstranter mente, at muslimer var ansvarlige for en togulykke, som kostede 60 hindupilgrimme livet.
Årsagen til ulykken blev dog aldrig bekræftet.
Siden da og især de sidste par år har Indien oplevet et stigende had mod muslimer.