Phoebe Campbell-Harris blev grebet af 'ren panik', da hun mærkede sin hals lukke sig sammen på en natklub i Paris. Den dengang 18-årige pige havde været ude for at fejre en vens fødselsdag og bemærkede en mand, der 'havde et flot smil'.
I slutningen af aftenen delte de et kys, men tingene tog en mørk drejning for den unge kvinde, der kort tid efter endte på hospitalet.
"Min hals føltes som sandpapir. Den blev helt ru. Det er det første tegn, og så bliver det sværere og sværere at synke, og så ved man, at halsen lukker sig sammen," fortalte Phoebe til The Times.
Hun løb ud på badeværelset og opdagede udslæt og nældefeber over hele sin krop. Den unge kvinde husker, hvordan hun frygtede for sit liv og gik ind i en form for 'kæmp eller flygt'-tilstand.
Den handlekraftige Phoebe, som er alvorligt allergisk over for nødder, brugte sin EpiPen og ringede efter en ambulance. Mens hun lå i ambulancen, tænkte hun tilbage på, hvad hun havde spist og drukket i løbet af aftenen, men kunne ikke huske noget med nødder.
Så slog det hende pludselig, at hendes anafylaktiske reaktion kunne have noget at gøre med kysset. Manden måtte have spist nødder, før han kyssede hende, tænkte hun. Phoebe, som nu er 28 år, har været på hospitalet seks gange efter allergiske reaktioner.
Hun har lavet en kortfilm med titlen 'A Matter of Minutes' for at skabe opmærksomhed om, hvordan anafylaktiske reaktioner kan udløses på de mest uventede måder - som et kys. Filmproducenten advarer om, at fødevareallergier kan være 'alvorlige, uforudsigelige og potentielt livstruende'.
"Medmindre man har oplevet det selv, føles anafylaksi som en fremmed tanke," forklarede hun.
Phoebe fortæller, hvordan hun aldrig slækker på sin opmærksomhed og har udviklet en stor opmærksomhed for at beskytte sig selv. Den 28-årige kender advarselstegnene, da hendes første allergiske reaktion skete, da hun var blot tre år gammel.
Hendes mest skræmmende oplevelse var under en tur til Indien, hvor hun spiste en karryret med nødder. Hun husker, hvordan der ikke var nogen ambulancer til rådighed, og hun måtte kæmpe sig igennem Delhis tætte trafik for at nå hospitalet.
"Jeg overvejede endda at ringe til mine forældre, fordi jeg ikke var sikker på, om jeg ville klare det," sagde hun.
Phoebe understreger, at selv hvis man informerer en restaurant om sine allergier, kan man ikke altid stole på dem. Hun gik engang i anafylaksi efter at have spist en acai-bowl, selvom personalet forsikrede hende om, at der ikke var nødder i den.
På en anden café så hun en barista hælde mandelmælk i sin kaffe i stedet for havremælk og måtte insistere på, at en anden kande blev brugt. Phoebe tager 'mini-bidder' af nye fødevarer, uanset om de er købte eller bestilte ude, i stedet for at spise hele portionen.
Hun undlod endda at indtage andet end vand på en ti timers flyvning. Samtidig viser data, at flere unge nu oplever alvorlige allergier. Forskere har endnu ikke identificeret årsagen til, hvorfor udviklingen er gået denne vej.
Ifølge undersøgelser er gennemsnitsalderen for personer, der indlægges på grund af allergiske reaktioner fra fødevare, faldet fra 19 til 13 år. Phoebe har i denne forbindelse advaret om, at unge ofte tager større risici.
"For teenagere handler det om at have det sjovt og passe ind. Deres hjerner er måske ikke udviklet nok til at tænke: 'Måske burde jeg ikke stole på denne person, eller måske burde jeg lade være med at gøre dette'," sagde hun og opfordrede folk med fødevareallergier til at leve deres liv uden konstant angst.