Medmindre man går ud og investerer i den nye Power Max p16k Pro fra Energizer, som kan holde strøm i helt op til 50 dage, så vil de fleste lade deres telefon op mindst en gang i løbet af dagen. Har man en ældre smartphone, så er der stor sandsynlighed for, at batteriet allerede vil være tæt på at gå ud inden aftensmad.
Der er dog forskellige tips og tricks til, hvordan du kan forlænge længden af batteriets levetid, også selvom du har en telefon, hvor den af og til springer fra 30 til 17% indenfor ganske få minutter og kort efter går den måske helt ud.
Sådan kan du forlænge holdbarheden af batteriet i din smartphone
1. Indstil lysstyrken på din telefon
Rigtig mange vælger at køre med en forholdsvis høj lysstyrke på deres telefon, men det slider altså på batteriet, og så går du hurtigere fra 100 til 0. Hvis du vælger manuelt at indstille den, så den står på et lavt niveau eller hvis du sætter den til auto, så vil du ofte opleve, at du kan forlænge batteriets levetid en hel del.
Samtidig skåner du også dine øjne, for det kan faktisk være skadeligt at se på en telefon, der udsender et kraftigt skærmlys. En kvinde fandt ud af, at hun havde fået brændt huller i sine øjne, fordi hun altid havde sin mobil på den højeste styrke.
2. Lad din telefon gå på standby hurtigt
Desto længere tid der går fra, at din telefon ligger med lyset tændt til den slukker, desto hurtigere vil dit batteri blive tømt. Hvis du lægger telefonen fra dig, mens lyset er tændt, så kan der gå mange minutter, før at lyset slukker.
Hvis du i dine indstillinger sætter din telefon til at gå på standby, hvis den ikke bliver rørt indenfor 30 sekunder, så kan du igen spare væsentligt meget batteri. Især hvis du ofte benytter dig af din telefon i løbet af dagen.
Du skal tænke på, at hver gang du får en notifikation, så vil skærmen lyse op, og så vil den ligge tændt indtil den går på standby. Så selvom du ikke bruger den, vil den stadig trække strøm.
3. Sluk din bluetooth
Det kan godt være, at du benytter dig af bluetooth, når du hører musik eller når du kører i bil, men når du ikke gør de ting, sørg for, at din bluetooth er slået fra. Når den står tændt, vil den nemlig konstant søge efter signaler udefra, og det bruger meget batteri.
Du kan blot swipe ned fra toppen af din telefon, og så vil du kunne fjerne bluetooth her.
4. Sluk for dit wifi
Konceptet er faktisk det præcis samme som med bluetooth. Hvis du ikke benytter dig af dit wifi på din telefon lige nu og her, så er der ingen grund til, at det står tændt. Det står nemlig konsekvent og søger efter wifi-netværk, som det kan logge på.
Sluk derfor for din wifi, så du kan spare lidt på batteriet.
5. Er det nødvendigt at have lokationen tændt?
Hvis din telefon hele tiden skal sende signaler om, hvor du befinder dig, så koster det også en hel del på batteriet. Rigtig mange apps ønsker, at du har lokationsindstillinger tændt, så de hele tiden kan se, hvor du befinder dig.
Det er blandt andet også disse indstillinger der gør, at du kan se hvor dine venner befinder sig på Snapchat-kortet, mens dine venner også kan se, hvor du befinder dig på kortet.
Du kan under dine indstillinger og lokation vælge, at der skal være stor nøjagtighed, når du skal benytte dig af det, mens du kan sætte den på batteribesparelse, når du ikke bruger det.
Med overstående fem tips vil du i den grad kunne spare på dit batteris levetid, så du kan holde liv i din telefon længere tid af gangen.