Grækenland, Japan og Costa Rica har én ting til fælles - de huser tre af verdens fem sjældne 'blå zoner'. Disse unikke områder er hjemsted for det største antal af personer, der er over 100 år gamle.
Ikke nok med det, så er beboerne i disse områder intet mindre end ti gange mere tilbøjelige til at blive 100 år gamle, end det er tilfældet for folk, der bor andre steder.
Bor du ikke i nogen af disse steder, så fortvivl ikke, da nogle af verdens ældste mennesker nu har afsløret en af deres bedst bevarede hemmeligheder til lang levetid.
Ifølge Mirror lever de tilsyneladende efter et meget strengt princip, der har fået navnet '80%-reglen' eller 'Hara Hachi Bu'. Det er en god nyhed for dig, der gerne vil leve i mange år, men dårligt nyt for dig, der nyder tre store måltider hver dag.
Mange indbyggere i de blå zoner holder sig normalt til ét lille måltid sidst på eftermiddagen eller tidligt om aftenen, og spiser kun indtil de er 80% mætte - deraf navnet på reglen.
Dette hjælper med at undgå følelsen af det såkaldte 'madkoma', som du måske kender efter at have spist dig mæt ved middagsbordet. Desuden er det også et trick, der hjælper dem med at holde sig aktive i løbet af dagen.
Reglen følges primært af Okinawanerne på en af Japans mindste øer, ifølge ekspert og opdagelsesrejsende Dan Buettner. Desuden er der ældre forskning, der hævder, at de også lever i et 'kalorieunderskud'. Dette indebærer at indtage 1.900 kalorier i stedet for de typiske 2.000 til 2.500, hvilket er forbundet med en mindre risiko for aldersrelaterede sygdomme.
Da supermarkedernes hylder er fyldt med utallige fristende snacks, kan dette synes umuligt at opretholde. Men lægen Dr. Deborah Lee har nogle tips, der kan hjælpe.
"Forestil dig, hvordan 80% af dit måltid ville se ud, og sigt efter at efterlade 20% tilbage," siger hun til Mirror.
"Kaloriebegrænsning menes at bremse aldringsprocessen. At spise mindre sænker stofskiftet. Med færre metaboliske processer undervejs, sker der mindre oxidation. Oxidativ stress ligger sandsynligvis til grund for udviklingen af mange af de kroniske sygdomme, vi ser i dag. Det tæller hjertesygdomme, kræft, type-2 diabetes og demens."
Dr. Lee hævder også, at det at spise langsomt kan hjælpe med at opretholde 80%-reglen. Dette understøttes også af videnskaben, da en undersøgelse fra 2012 viser, at langsommere spisning er forbundet med forbedret tilfredshed og mindre sult mellem måltiderne.
"Ernæringseksperter mener, at hvis du spiser opmærksomt, spiser langsomt og tygger hver mundfuld grundigt, kan du føle dig tilfreds med kun at spise 80% af det, der er på din tallerken,"lyder det.
"Reglen har mange fordele. Du behøver ikke tælle kalorier, og ingen fødevarer er forbudte at spise. Den er nem at tilpasse dit arbejde og sociale skema. Du spiser stadig store mængder sunde fødevarer og får god ernæring."
På trods af dette anbefales visse fødevarer dog over andre, hvor beboere i de blå zoner ofte følger plantebaserede diæter med bønner i stedet for kød.
"Vi skal opfordre befolkningen til at droppe forarbejdede fødevarer. Det tæller færdigretter, takeaway, friturestegt mad, kager, kiks, desserter og sodavand. De skal lave mad fra bunden med friske, sunde ingredienser," siger lægen.