I over halvdelen af sit liv har 46-årige Andrea Henson fra Lincolnshire i England døjet med migræne. Det skriver Daily Mail.
Andrea Henson, der er mor til to og har sit eget catering-firma, har siden sine 20'ere døjet med tilbagevendende migræne – en lidelse der til tider har været så slem, at Andreas familie kun har kunne se hjælpeløse til.
En dag led Andrea Henson dog at et migræneanfald så alvorligt, at hun blev kørt på hospitalet, da man frygtede, at der i virkeligheden kunne være tale om en blodprop eller en hjerneblødning.
"Det var afgjort mit værste anfald. Jeg blev underlagt alle mulige medicinske undersøgelser inklusiv en CT-scanning og en lumbalpunktur (en undersøgelse, der udtager lidt af den væske, der omgiver hjernen og rygmarven for at undersøge, om der er tegn på for eksempel hjerneblødning eller hjernehindebetændelse, red.)" fortæller Andrea Henson.Artiklen fortsætter under billedet
Privatfoto
Andreas anfald havde altid været uforudsigelige og kunne dukke op når som helst. De kunne også vare mellem en–tre dage.
"Jeg følte mig så udmattet og irritabel, men der var ikke noget, nogen kunne gøre. Når jeg var på arbejde, forsøgte jeg bare, at kæmpe mig igennem så godt, jeg nu kunne," forklarer hun.
Dog skulle Andrea Hensons arbejde vise sig, at blive hendes redning.
For som catering-kok til både fester og bryllupper, interesserede Andrea sig helt naturligt for fødevareintolerance, så hun bedre kunne imødekomme sine kunders ønsker, og afgørende blev det, da en veninde fortalte hende om YorkTest Laboratorierne, hvor veninden selv var blevet testet positivt for glutenallergi."Jeg tænkte, at det ville være den perfekte mulighed for at få en dybere indsigt i forskellige allergier i forbindelse med min virksomheden og samtidig få et bedre indblik i min egen families sundhed," forklarer Andrea Henson, der derfor i selskab med sin mand og sine børn opsøgte YorkTest, hvor de alle lod sig teste.
Artiklen fortsætter under billedet
Privatfoto
Resultatet skulle dog ændre alt for Andrea. Det viste sig nemlig, at hun var allergisk for komælk og majs, og mere interessant var det, at det netop var disse to fødevarer, der var skyld i Andreas migræne.
"Jeg havde ingen idé om, at fødevareintolerance kunne være årsagen til min migræne," fortæller Andrea, der dog ikke var det eneste familiemedlem med en fødevareintolerance.
Testen viste nemlig, at hendes mand, Andrew, var allergisk overfor hvede, mælk samt paranødder, mens begge af parrets to børn heller ikke kunne tåle komælk.
Derfor begyndte familien straks at lægge deres spisevaner om. Ud med den mad de ikke kunne tåle, og ind med alternativer såsom soyamælk.
"Efter jeg påbegyndte mit nye indtagelsesmønster, er jeg gået fra at have migræne på en ugentlig basis til næsten igen anfald. De forsvandt stort set efter seks uger. Det var utroligt," forklarer Andrea Henson, der nu opfordrer andre til ligeledes at blive undersøgt for fødevareintolerance.