Ifølge BBC har en gruppe forskere ved Cardiff University i Wales fundet en ny celle, der kan forsvare kroppen mod de fleste typer af kræftangreb.
Resultaterne er blevet offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Nature Immunology Indtil videre er den nye "T-celle" ikke testet på mennesker, men forskerne bag resultaterne vurderer, at opdagelsen har "et enormt potentiale".
Den ny-identificerede celle findes allerede i vores blod.
Andrew Sewell, der har været ansvarlig for undersøgelsen, fortæller, at det er "yderst usædvanligt" at finde en celle med, der har så stort potentiale i forhold til bekæmpelse af kræft. Han håber, at denne opdagelse giver mulighed for at skabe en "universel behandling". Han fortæller ligeledes til The Telegraph, at opdagelsen er helt tilfældig, idet ingen vidste at denne celle eksisterede.
Den særlige T-celle har receptorer på overfladen, der kan finde og angribe cancer-celler i en lang række forskellige kræftformer. T-celle-behandlinger eksisterer allerede, men er begrænset til særlige kræftformer herunder specifikke former for leukæmi. Denne nye celle kan måske være med til at behandle de fleste typer af kræft.
Forskerne har endnu ikke testet nogen behandling på mennesker og mangler stadig en forståelse for, hvordan cellen angriber andre celler. Men cellen er netop opdaget og forskerne har store forhåbninger i forhold til, at forståelsen nok skal komme og en universel behandling kan udvikles.
Idéen er lige nu, at der skal tages en blodprøve fra en patient, hvorefter T-cellerne udvindes og bliver genetisk modificeret og omprogrammeret. Herefter vil cellerne bliver dyrket i et laboratorie og derefter blive tilbageført til patienten.
Der er foretaget test på mus, hvor forskerne er meget positive i forhold til behandlingens potentiale.
Andrew Sewell fortæller, til The Telegraph, at han er sikker på, at der vil komme fremskridt "meget hurtigt".