8 gode grunde til at spise chokolade i dag

Nils Würtzenfeld

432 uger siden

|

10/09/2016
De fleste behøver ingen grunde til at gnaske sig i gennem en anseelig mængde chokolade, men står du alligevel og mangler et par undskyldning, så har vi ti gode grunde.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Chokolade kaldes ofte for gudernes spise, men vi andre dødelige holder os nu heller ikke igen.

For chokolade smager bare fantastisk – hvilket da også er hovedårsagen til, at så mange af os er vilde med at sætte tænderne i den brune spise.

Men faktisk så findes der også en hel del sundhedsfremmende grunde til, hvorfor man bør spise chokolade. Det skriver P4.no.

Adskillige forskerhold har nemlig hver især fundet frem til en masse fordele ved chokolade-indtag, og her får du otte af dem.

1. Godt for knoglerne: Chokolade kan styrke dine knogler og hjælper mod knogleskørhed. Det indeholder nemlig polyfenoler, der er nødvendige for at kroppen kan vedligeholde vores skelet. Det forklarer forskere fra Oklahoma State University.

2. Livsforlængende: Og apropos antioxidanter så beskytter disse kroppens celler mod skader – blandt andet ved at forebygge kræft. På Harvard School of Public Health er man dermed også nået frem til, at kakao indeholder tilpas mange stoffer til, at det kan betragtes som livsforlængende. Blandt andet undersøgte man 8000 personer over 65 år og fandt ud af, at de chokoladeglade forsøgspersoner i gennemsnit levede et år længere end dem, der takkede nej til chokolade.

3. Styrker hjertet: Chokolade er fyldt med polyfenoler, der indeholder stærke antioxidanter svarende til dem, man finder i frugt og grøntsager. Disse kan forebygge hjerteproblemer. Det forklarer forskere ved Harvard School of Public Health.

4. Du bliver klogere: Et studie fra The Maine-Syracuse Longitudinal viser, at chokolade faktisk også har en positiv effekt på hukommelsen. Hyppigt indtag af mørkt chokolade gavner den visuelle hukommelse samt evnen til at organisere og resonere.

5. Forebygger Alzheimers: Ældre mennekser, der er glade for chokolade, reducerer risikoen for at få Alzheimers ved at indtage den søde spise. Det viser et forskningsresultater udgivet i Journal of Alzheimers Disease.

6. Ingen huller: Det kommer muligvis bag på mange, men de selv samme forskerer fra Harvard mener også, at chokolade er godt for tænderne - selvfølgelig i beskedne mængder. Kakao indeholder menlig stoffer, der hæmmer bakterievækst i munden. Dermed kan det være med til at forebygge, at du får huller i tænderne. Omvendt kan sukkeret fra for meget chokolade dog også skabe huller.

7. Reducerer risiko for blodpropper: Hos Dundee University har man ligeledes fundet ud af, at mørk chokolade kan reducere risikoen for blodpropper med 25-50 procent.

8. Det gør dig glad: Chokolade frigiver endorfiner og serotonin i hjernen. Disse stoffer gør, at vi føler sig glade og mindre stressede.

Afslutningsvis skal det selvfølgelig nævnes, at chokolade ikke fungerer som det rene medicin, og at man selvfølgelig ikke skal overdrive sit forbrug.

Her på redaktionen skal vi ikke afgøre, hvovidt chokolade rent faktisk er godt for alle de ovenstående ting, men vi synes i den grad, at vi nu har adskillige gode grunde til at forsøde vores lørdag.