Sådan, Danmark! Fodbolddrengene er sikkert videre

Nicolai H

2 timer siden

|

11/10/2024
Sport
Genrefoto: katatonia82/Shutterstock
Genrefoto: katatonia82/Shutterstock
Grundet nederlag fra rivalerne fredag aften, har Danmark sikret sig en plads til mesterskabet.

Dagens topnyheder

Fredag aften bød på en lækker overraskelse for det danske U21-landshold.

De behøvede ikke engang selv at snøre støvlerne for at sikre sig en billet til EM-slutrunden i 2025.

Det skriver Ekstra Bladet.

Tjekkiet leverede nemlig en sejr over Wales på 2-1, og det var nok til at sende Danmark direkte videre til EM – og dét endda med en kamp i hånden.

For Steffen Højers unge talenter betyder det, at de allerede nu kan fejre gruppesejren. Både Wales og Tjekkiet kan rent pointmæssigt komme på højde med Danmark, men takket være bedre indbyrdes resultater, har danskerne sikret sig førstepladsen i gruppen.

Danskerne stormede ud af startblokkene

Det hele startede forrygende for de unge danskere, da EM-kvalifikationen blev skudt i gang i juni 2023.

Først blev Litauen sat på plads, og herefter fulgte en hårdt kæmpet uafgjort mod Wales, hvor to danske røde kort ikke kunne knække holdets vilje.

Efter endnu et uafgjort opgør begyndte sejrene dog at rulle ind, og tre ud af de sidste fire kampe blev vekslet til tre point.

Det gjorde, at Danmark allerede inden kampen mod Island på tirsdag vidste, at de havde deres skæbne i egne hænder. Men med Tjekkiets hjælp er den kamp nu blot en formalitet – Island har heller intet at spille for.

Topscorere og talenter

Kigger man på topscorerne under kvalifikationen, har FC Midtjyllands Oliver Sørensen været dansk dynamit i front med tre mål. Tæt på hælene følger Brøndbys Mathias Kvistgaarden, Newcastles William Osula, Salzburgs Maurits Kjærgaard og Vejles forsvarstalent Oliver Provstgaard, der alle har bidraget med to mål hver.

Nu kan holdet se frem til at spille EM-slutrunden på slovakisk jord i 2025. For landstræner Steffen Højer og hans trup bliver det et kæmpe skulderklap, og nu venter blot finpudsning og forberedelse frem mod turneringen.

Så, selvom kampen mod Island står for døren, kan de danske talenter ånde lettet op. Taskerne til Slovakiet kan godt begynde at blive pakket – det bliver et spændende 2025 for dansk fodbold.