Vi har alle køkkenknive liggende i køkkenet, men det er ikke alle der ved (eller husker), at de faktisk bør slibes en gang imellem, for at fungere optimalt og opretholde skarpheden. Du behøver altså ikke at gå ud og købe nye knive særlig ofte.
Selvom du går ud og køber de bedste knive af højeste kvalitet, så vil de med tiden blive sløvere, jo mere de bruges - dog nogle hurtigere end andre. Der er ikke noget værre end en slatten kniv, der ikke kan skære madvarerne ordentligt og hurtigt! Heldigvis kan en slibning af knivene gøre dem så gode som ny igen.
Gør det selv eller hos en professionel
Når dine knive skal slibes, kan du enten vælge at betale nogen for at gøre det for dig eller gøre det selv. Vælger du at gøre det selv, er der flere forskellige måder, du kan gøre det på, men er du ikke særlig erfaren med slibning af knive, så kan det være en fordel at investere i en knivsliber. På den måde kan du nemt og hurtigt slibe dine knive, når de trænger. Investeringen kan på længere sigt spare dig penge, da du ikke behøver gå ud og købe nye knive og ikke skal betale pr. slibning. Knivsliberen kan bruges igen og igen.
Hverdagstip: Udover at slibe dine knive så bør du, hvis du vil holde dem skarpe, undgå at vaske dem i opvaskemaskinen - men i stedet vaske dem op i hånden. Du bør heller ikke lade dem ligge løst i skuffen, da de vil gnide mod hinanden og overfladen, som de ligger på. Hæng dem i stedet op med en knivmagnet eller brug en knivblok.