Har du tænkt over de mange sundhedsmæssige fordele, der er ved at spise fisk?
Fisk er en god kilde til protein og indeholder også mange vigtige næringsstoffer som omega-3 fedtsyrer, vitamin D og selen. Omega-3 fedtsyrer kan hjælpe med at reducere inflammation og forbedre hjertesundheden, mens vitamin D er vigtigt for knoglesundheden. Selen er en antioxidant, som kan hjælpe med at beskytte cellerne i kroppen mod skader fra frie radikaler.
Undersøgelser har også vist, at regelmæssigt indtag af fisk kan sænke risikoen for hjertesygdomme, slagtilfælde, depression og demens.
Derfor er det en god idé at prøve at inkludere fisk i din kost, hvis du ikke allerede gør det. Det anbefales, at du spiser ca. 350 gram fisk om ugen
Find din lokale fiskebil
Friskfangede fisk er bedst, og hvis man ikke selv har tid til at fange dem, så findes der en løsning - nemlig fiskebilen.
Hvornår er det så lige, at fiskebilen holder i dit område?
Det kan du finde ud af lige her, hvor du finder opdaterede informationer om, hvor fiskebilen er lige nu, og hvornår den kommer i dit område eller hvor du er lige nu og gerne vil købe fisk.
Et samarbejde med lokale fiskere og producenter sikrer, at produkterne er friske og af høj kvalitet, ligesom der lægges vægt på at samarbejde med producenter, der følger bæredygtige metoder. Der tilbydes et bredt udvalg af fisk og skaldyr, herunder ørred, laks, torsk, rejer og hummer. Produkterne kan købes individuelt eller i forskellige pakker efter kundens valg.
Sådan foregår det
1 Via søgefunktionen finder du ud af, hvornår der er en fiskebil i dit lokalområde
2 Tilmeld dig en gratis service og få gratis besked hver gang fiskebilen igen er i dit område
3 Tag din friske fisk med hjem, nyd den og gør det igen i næste uge, ugen efter og ugen efter den osv.
Uanset hvor du bor i landet, er det altså nemt og bekvemt at bestille frisk fisk til middagsbordet.
TIP: Hvad er sæsonens fisk?
Vil du have frisk fisk, kan du spare penge ved at købe sæsonens fisk.
Forårets og sommerens fisk er:
▪ Torsk
▪ Lyssej
▪ Mørksej
▪ Kuller
▪ Kulmule
▪ Rødspætte
▪ Ising
▪ Søtunge
▪ Sild
▪ Hornfisk
▪ Skrubbe
▪ Multe
▪ Blåmusling
▪ Østers.
Kilde: Forbrugerrådet Tænk