Slut med populær ordning: Nu skal arbejdsløse ældre i job lige inden pension

Nils Würtzenfeld

398 uger siden

|

03/04/2017
Politik
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
For fremtiden skal det være slut med seniorjobordningen. Ældre borgere skal i stedet søge rigtigt arbejde, inden de kan gå på efterløn eller modtage folkepension.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Er man ledig og har opbrugt sine dagpenge, og er man stadig et par år fra efterløns- eller pensionsalderen, så kan man i dag nyde godt af seniorjobordningen. 

Men står det til landets 98 kommuner, så skal ordningen skrottes eller laves markant om. Det skriver Avisen.dk.

Ordningen betyder, at ledige, der har opbrugt deres dagpenge og har mere end fem år til efterlønsalderen, kan henvende sig hos deres kommune og bede om et seniorjob til den overenskomstfastsatte løn - uanset kvalifikationer.

Men fremover skal ordningen dog skrottes, mener Kommunernes Landsforening:

- Det er et problem, at man kan banke på hos rådhuset, og så har man retskrav på at få et job, uanset om man har kvalifikationer, vi kan bruge eller ej, forklarer formand for Kommunernes Landsforenings Løn- og Personaleudvalg og borgmester i Høje-Taastrup Kommune, Michael Ziegler (K), til Avisen.dk.

Ziegler forklarer blandt andet, at kommunerne kun må bruge den gratis arbejdskraft til opgaver, der ellers ikke ville blive gjort og ikke berører kommunernes kerneopgaver.

Derfor vil man af med seniorjobbene – også selvom det er staten, der dækker kommunernes lønudgifter til de ældre i seniorjob.

Hvis den populære ordning bliver droppet, må de ældre søge job på lige fod med andre, inden efterløn eller pension træder i kraft.

Hos Socialdemokratiet er man villig til at kigge på, om ordningen skal ændres. Partiets beskæftigelsesordfører, Leif Lahn Jensen, fortæller, at partiet stadig støtter seniorjobordningen, men at man er villige til at undersøge, hvorvidt den har vokset sig for stor, skriver Avisen.dk.

Leif Lahn Jensen opfordrer derfor regeringen til at indkalde til forhandlinger.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen fortæller til Børsen, at regeringen endnu ikke har taget stilling til, om der skal ændringer i seniorjobordningen.

Den nu uønskede ordning blev aftalt i 2006 og trådte i kraft i 2008. Frem til 2012 var under 500 danskere i seniorjob. Ved udgangen af 2016 var over 4.000 danskere i seniorjob, oplyser Avisen.dk.