Nye tal: Unge indvandrere er mere kriminelle end unge danskere

Henrik Rothenbücher

301 uger siden

|

18/02/2019
Hver gang en dansker er blevet sigtet for alvorlig eller personfarlig kriminalitet, så er der seks indvandrere, der er blevet sigtet for det samme. Det kalder på hårdere straffe mener både LA, DF og Borgerrepræsentationen

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

I hovedstaden har man ikke haft held med at nedbringe kriminalitet blandt de unge, der ikke har en vestlig baggrund. Det viser en helt ny opgørelse fra Københavns Kommune.

Når en ung dansker blev sigtet for alvorlig eller personfarlig kriminalitet, så var der hele seks unge indvandrere, der var blevet sigtet for det samme. Nye tal for Københavns Kommune viser nemlig, at kriminaliteten blandt unge indvandrere er steget i løbet af de seneste år, og hele fem ud af seks sigtelser har været til unge københavnere med indvandrebaggrund.

Tallene stammer fra en status på kommunens integrationspolitik mellem 2015-2018, og mens kriminaliteten var faldende for denne gruppe mellem 2014 til 2016, så har den været stigende igen fra 2016.

Hos Liberal Alliance mener man, at fløjlshandskerne skal af, og så må man være hårdere ved de familier, hvor der er tegn på kriminalitet.

”Man må tage fløjlshandskerne af og skrue bissen på over for de familier, hvor der begynder at være tegn på kriminalitet, og fjerne børnene tidligere, så de kommer væk fra det miljø,” fortæller Alex Vanopslagh der er gruppeformand for Liberal Alliance i et interview med Berlingske.

Kalder på hårdere straffe

Immigrationspolitikken har i løbet af de seneste år oplevet flere stramninger, men noget tyder på, at flere stramninger kan være på vej. Hos DF reagerer Peter Skaarup på Berlingskes historie, og han mener, at der skal hårdere straffe og en mere konsekvent udvisningspolitik til, hvis tallene skal forbedres.

” Unge indvandrere i København er 6 gange mere kriminelle end unge danskere. Det er totalt uacceptabelt og kalder på hårdere straffe og en langt mere konsekvent udvisningspolitik, for de ikke-danske statsborgere,” skriver Peter Skaarup på sin Twitter-profil.

I Berlingskes historie har de talt med Jacob Næsager, der er gruppeformand for Borgerrepræsentationen, og han er af samme holdning som Peter Skaarup.

Han fortæller blandt andet, at man burde kunne udvises langt hurtigere, hvis man vælger at bevæge sig på den anden side af lovet. Han mener, at det kan have en forebyggende effekt på forældrene, der vil opdrage deres børn anderledes, så de ikke risikere at blive udvist.