Denne opskrift på tærte med hytteost er meget velegnet som hverdagsmad. Det betyder ikke, at du ikke kan servere den i forbindelse med gæster og fest, men blot at du sagtens kan nyde den til hverdag også.
Tærte med hytteost opskrift
Opskriften rækker til 4 personer, og du kan sagtens lave den helt eller delvist dagen i forvejen, hvis det kniber med tiden den dag, du forestiller dig, at du skal spise den, men tærte med hytteost er nu mest lækker som nylavet.
Det skal du bruge til tærte med hytteost til 4 personer
Ingredienser
Tærtebund:
- 2 ½ dl havregryn
- 2 ½ dl hvedemel
- 25 g smør
- ½ tsk groft salt
- 100 g hytteost
- 2 spsk vand
- 1 æg gerne sammenpisket
Tærtefyld:
- 150 g bacon i tynde skiver
- Kogende vand
- 200 g grønne asparges
- 5 forårsløg i tynde ringe (ca. 75 g)
- 1 tsk groft salt
- 2 æg
- 175 g Karolines Køkken® Hytteost 4%
- ½ tsk groft salt
Servering:
- Tærten kan spises som tilbehør til stegt kylling
- Tærten kan spises sammen med en salat
Sådan laver du tærte med hytteost
Fremgangsmåde
Tærtebund:
- Brug en foodprocessor eller en blender til at hakke havregrynene til det ligner groft mel.
- Tilsæt salt og kør blandingen til den er godt blandet.
- Tilsæt nu hytteost og smør til den begynder at samle sig.
- Tilsæt ægget som det er, eller sammenpisk det gerne lige inden du hælder det i og ælt det langsomt sammen i maskinen.
- Tilsæt vand og kør langsomt til du har en fint samlet dejklump, som du kan arbejde videre med.
- Hæld dejen i en skål og saml den med hænderne. Tilsæt evt. en spsk vand mere, hvis der er behov for det.
- Rul dejen ud i et tykt lag.
- Smør en springform på ca. 24 cm med olie eller smør.
- Læg dejen over i formen og tryk dejen ud og halvt op ad kanten hele vejen rundt. Sørg for at tykkelsen er nogenlunde ens hele vejen rundt.
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
- Forbag bunden midt i den varme ovn i ca. 7 minutter.
- Tag tærten ud og dæk tærtebunden med et stykke bagepapir, så du undgår at den bliver for mørk og bag den derefter i ca. 5 minutter yderligere.
- Tag tærten ud og lad den afkøle på en rist.
Tærtefyld:
- Skær bacon i tern eller mindre stykker og steg den sprød på panden.
- Rens fjern den seje ende på aspargesene. Tag fat i den tykke ende af aspargesen og bøj den forsigtigt, så du får knækket den nederste og seje ende af.
- Læg asparges i en skål og hæld kogende vand over, så de lige netop er dækkede.
- Lad dem trække i et par minutter, inden du dupper dem tørre med et viskestykke og giver dem en smule salt.
- Skær forårsløgene ud i tynde ringe.
- Læg asparges, forårsløg samt halvdelen af bacon i bunden af tærten og fordel dem jævnt.
- Pisk æggene sammen.
- Vend hytteost og salt i til du har en jævn masse.
- Fordel fyldet ud over den forbagte bund.
- Bank formen forsigtigt mod køkkenbordet for at undgå luftbobler i fyldet.
- Sæt tærten tilbage i ovnen og bag den færdigt i ca. 30 min. Kig til den når halvdelen af tiden er gået og kig derefter jævnligt. Hvis der er fare for at den bliver for mørk, lægges bagepapiret henover den igen.
Tilbehør/servering
Når tærte med hytteost har denne type fyld, egner den sig fantastisk godt til at spise sammen med kogt eller stegt kylling, men du kan også vælge at servere den med andre typer af kød, for eksempel en god lammeculotte.
Da der jo allerede er kød i tærten, er det dog ikke nødvendighed at servere den sammen med kød.
Den kan sagtens spises alene eller sammen med en god grov salat af for eksempel oliven, spæde spinatblade, cherrytomater og ikke mindst god olieeddikedressing.
Endelig kan du lave en salat af snittet hvidkål og andre lidt grove grøntsager som eksempelvis gulerødder eller bagte cherrytomater.
I vinterhalvåret er det muligt at du foretrækker at servere den med grøntsager.
Her egner sådan noget som dampet blomkål sig fremragende evt. beklædt med en lille smule smør. Broccoli og gulerødder er også en mulighed.