Søren Ryge kringle

webmaster

355 uger siden

|

28/01/2018
Opskrifter
Søren Ryge Kringle
Danmarks bedste kringle ifølge Søren Ryge - Foto: Polfoto/DR
Opskriften blev landskendt efter den populære TV-vært besøgte Anne Margrethe i Hirtshals, hvor hun bagte ham en Søren Ryge kringle til stor glæde for haveeksperten.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Søren Ryge var ikke lang tid om at udnævne kringlen til den bedste, som han nogensinde havde smagt og det er ikke helt ved siden af - den er lækker.

Herunder kan du se, hvordan du selv laver en Søren Ryge kringle med remonce. Denne opskift giver 2 stænger og kan mætte 4 kageglade personer.

Opskriften på Danmarks bedste kringle

Ingredienser til kagen

300 gram hvedemel
175 gram margarine
2 æg
25 gram gær
2 spsk. alm. sukker
1 dl. lunkent vand

Ingredienser til remoncen

125 gram margarine
125 gram alm. sukker
1 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme

Ingredienser til fyld

100 gram rosiner
40 gram hasselnødderflager

Sådan laver du en Søren Ryge kringle

Fremgangsmetode

1. Hæld den lunkne vand i en skål og tilsæt gæren i små stykker, men uden at røre rundt. 

2. Put lidt salt i skålen sammen med sukkeret, æggene og margarinen. Margarinen skal også tilsættes i mindre stykker. Drej hurtigt rundt i skålen med en ske et par minutter. 

3. Lad dejen stå i halv time og gerne ved stuetemperatur.

4. Ælt hvedemelet gradvist ind i Søren Ryge kringle dejen, men brug forsigtigt fingrene til det. Lad derefter dejen hæve en times tid.

5. Smelt ingredienserne til remoncen i en gryde, så den er klar. Remoncen skal helst være lidt tyk i konsistensen.

6. Tag nu kringledejen og ælt den hurtigt igennem på bordet. Rul den igennem og læg den sammen. Gentag dette er par gange. Hvis dejen er lidt klistret, så tilfør lidt ekstra hvedemel. Skær dejen i to lige store stykker og rul dem ud rektangler på hver 40 x 15 cm.

7. Hæld remoncen ud i en lang stribe på begge stykker kringledej og drys nødder og rosiner ovenpå.

8. Tag fat i alle fire ender og læg hver side ind mod midten, så begge sider mødes på midten og danner en lang rulle.

9. Pensl stængerne med æg og drys lidt sukker på toppen. Læg dem på en bageplade med bagepapir og hæve en halv time.

10. Kringlestængerne skal bages i en forvarmet ovn ved 220 grader i ca. 14 minutter.
 
11. Når din Søren Ryge kringle har fået en fin brun farve på toppen, så tag den ud af ovnen og lad den køle lidt af inden du servere Danmarks bedste kringle til kaffen.

Se Søren Ryge og det sønderjyske kaffebord: