Timian-æblekylling i fad
Aromatisk og smagfuld kylling på bund af kartofler og grønne bønner - nem hverdagsmad, der passer sig selv, imens du laver andre ting.
Til 4 personer
1 hel kylling
1 stort sødt æble
30 kviste frisk timian
1 kvist frisk rosmarin
Havsalt og sort peber
1600g mellemstore kartofler
400g rå grønne bønner
½-1 dl mild olivenolie
Skrub kartoflerne grundigt og del dem i kvarte.
Nip enderne af de grønne bønner.
Bland kartofler og grønne bønner sammen i bunden af et ovnfast fad.
Pil bladene af 15 timiankviste og rosmarinkvisten og bland dem sammen med grøntsagerne.
Overhæld grøntsagerne med olivenolie, havsalt og sort peber og vend godt rundt.
Foto: Sabine Murati
Krydr kyllingen godt med havsalt og sort peber og placer den ovenpå grøntsagerne i det ovnfaste fad.
Stik huller i æblet med en kniv (uden at skære det over), det vil bevirke, at æblet frigiver mere saft inde i kyllingen. Put æblet og de sidste 15 kviste frisk timian op i kyllingen.
Foto: Sabine Murati
Sæt fadet i en forvarmet ovn på 180C og lad kyllingen stege i 1½-2 timer eller indtil grøntsagerne er møre og kyllingen gennemstegt. Der kan med fordel skrues op på 225C de sidste 5-10 minutter for sprødere skind.
Server kylling og grøntsager til en lækker salat.
Foto: Sabine Murati
Sabine Murati er uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.'