Elsker du også at spise frikadeller, men ikke at lugte af dem? Sådan har jeg det i hvert fald.
Når frikadellerne laves i ovn minimeres stegeos og lugt betragteligt og man skal heller ikke bruge en halv eftermiddag på at stå og vende dem på en fedtsprøjtende pande. Men hvad med stegeskorpen, tænker du måske? Selvom frikadellerne bages i ovn, får de faktisk en fin stegeskorpe alligevel. Som jeg ser det, er det en ren win/win situation og den eneste måde jeg vil lave frikadeller på fremover!
Til ca. 25 frikadeller
1 kg hakket oksekød
2 store løg
2 dl kokosmælk eller fløde
2 æg
5 store spsk. mandelmel
2-2½ strøgne tsk. havsalt
1 tsk. sort peber
1 tsk. hvidløgspulver
Pil løgene og riv dem groft på et rivejern – brug også løgsaften i opskriften.
Rør alle ingredienserne sammen til en klæg frikadellefars og lad den gerne hvile ved stuetemperatur i ca. 30 min.
Foto: Sabine Murati
Foto: Sabine Murati
Form farsen til ca. 25 lige store frikadeller, som lægges på en bagepapirsbeklædt bageplade.
Foto: Sabine Murati
Bag frikadellerne i en forvarmet ovn på 200C i ca. 30 minutter. Efter 30 minutter har frikadellerne afgivet en del væske og for at de ikke skal ligge og koge og blive snaskede, skal de derfor over på en ny bageplade.
Foto: Sabine Murati
Frikadellerne placeres på en ny bagepapirsbeklædt bageplade og stilles igen i ovnen på 200C i ca. 30 minutter indtil de er gennemstegte og med en fin stegeskorpe.
Foto: Sabine Murati
Sabine Murati er uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.