Pina Colada

webmaster

327 uger siden

|

25/08/2018
Intet siger afslapning som Pina Colada. Du kan ikke undgå at komme i god stemning med denne lækre cocktail, og her får du både historien bag den lækre drink og opskriften på den. Der er både en Pina Colada med alkohol og en uden.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Pina Coladaen er ikke overraskende opfundet i et tropisk land med let adgang til tropiske frugter. Pina Colada er i dag nationaldrinken i Puerto Rico, hvor den stammer fra. Den fik den flotte udnævnelse i 1978.

Den kom til verden i 1954 og manden bag, Ramon Perez, brugte efter sigende tre måneder på at udvikle den. 

Han havde ambitioner om, at den cocktail, som han arbejdede på, skulle smage som et glas af Puerto Rico. Og det må man sige er lykkedes i en sådan grad, at drinken for længst er blevet populær i alle verdensdele.

Pina Colada - opskrift

Pina Colada betyder meget passende filtreret ananas, da drinkens hovedbestanddel er ananasjuice. 

Alt afhængig af, hvor i verden den serveres, og hvad der er lettest tilgængeligt i området, laves Pina Coladaen med forskellige typer af rom og kokosmælk i stedet for kokosfløde eller med og uden piskefløde, men en ting bliver der aldrig pillet ved: Ananasjuicen.

Denne opskrift skulle være fra Caribe Hilton, stedet hvor cocktailen i sin tid så dagens lys.  

Pina Colada kan på grund af den lyse rom, der ikke smager så kraftigt igennem, sagtens laves uden alkohol også, uden at den mister sin charme.

Det skal du bruge til Pina Colada til 1 person

  • 6 cl lys rom eksempelvis Don Q Cristal fra Puerto RIco
  • 3 cl kokoscreme
  • 3 cl double fløde eller piskefløde
  • 18 cl ananasjuice
  • Knust is
  • En skive frisk ananas med skal i 1 cm tykkelse
  • Evt. en cocktailkirsebær

Sådan laver du en Pina Colada

  1. Hæld rom, kokoscreme, fløde og ananasjuice i en blender med knust is og blend det
  2. Hæld drinken i et meget stort og højt glas
  3. Pynt med en kvart skive ananas ved at skære et snit i midten at ananasstykket og sætte den på glasset.
  4. Stik en tandstik gennem et cocktailkirsebær og læg den i toppen af drinken.

Ønsker du en version uden alkohol erstatter du blot rommen med 2 cl kokoscreme og 2 cl ananasjuice samt 2 cl sukkersirup.

Sukkersirup fås ved at blande to dele sukker med en del vand og lade sukkeret opløse. Hvis det skal gå hurtigt, kan du bruge kogt vand, men sørg for at siruppen er afkølet, inden du hælder den i drinken.

Har du ikke en blender ved hånden, kan du også sagtens avende en shaker, medmindre du går efter den nedenstående version med vaniljeis – her er du nødt til at benytte blender.

Flere variationer

En lidt lettere og billigere version af drinken kan laves ved at blende:

  • 6 cl Malibu rom
  • 5 cl Kokosmælk
  • 14 cl Ananasjuice
  • 1 skive Vanilje is

Har du ingen blender, så undlad isen og brug i stedet piskefløde:

  • 6 cl Malibu rom
  • 5 cl Kokosmælk
  • 14 cl Ananasjuice
  • 6 cl piskefløde
  • Isterninger