Kendt kok chokerer: Derfor skal du ikke grille dine pølser

Henrik Rothenbücher

127 uger siden

|

05/06/2022
Opskrifter
Foto: Lars Laursen/Biofoto/Ritzau Scanpix
Foto: Lars Laursen/Biofoto/Ritzau Scanpix
En tidligere royal kok fortæller nu, at det er en fejl at smide pølser på grillen.

Dagens topnyheder

Sommervejret er i den grad begyndt at melde sin ankomst, og det har fået mange danskere til at finde grillen frem.

En af de store favoritter til at smække på grillen, er pølser, men faktisk er det ikke en god ide at grille dem. Hvert fald ikke hvis de skal være rigtig gode.

Sådan lyder meldingen fra ingen ringere end Jeff Baker, der er tidligere kok for Dronning Elizabeth II.

Han forklarer, at det er en decideret fejl at putte pølser på grillen, og at man i stedet skal tilberede dem på en anden måde.

Ifølge den tidligere royale kok og nu udviklingschef hos Farmison & Co, så sker der det med pølser på grillen, at den høje varme brænder skindet før pølserne når at blive stegt godt inde i midten. 

Det vil resultere i, at ydersiden af pølsen får en hård/sej overflade.

Han kommer til gengæld med en råd til, hvordan man laver den ‘perfekte’ pølse.,

Man skal stege dem på en pande, hvor man tilsætter hvad der svarer til en teskefuld ande- eller gåsefedt. De skal steges i cirka 10 til 12 minutter, hvor de bliver vendt ofte.

Over for det britiske medie Daily Star, har den tidligere royale kok ligeledes fortalt, hvilke andre fejl folk begår, når de steger pølser.

Nogle prikker blandt andet hul på skindet, da det angiveligt skulle hjælpe til, at de ikke sprækker, men det gør faktisk, at safterne løber ud af pølsen og så ender man med at få en tør pølse i stedet.

En anden kok, Martin King, der er ejer af madbloggen ‘The Why Chef’ fortæller til det australske medie, Mammamia, at pølserne skal laves ved lav varme, så de bliver varmet godt igennem, uden at pølsen ender med at bliver sej som støvlelæder.

Det kan godt være, at pølserne bliver 'perfekte' ved at tilberede dem på en pande ved lav varme, men undertegnede og resten af redaktionen har fortsat tænkt sig at smide pølser på grillen, når vejret byder til det.