En gammel kending på de danske middagsborde er den bagte kartoffel, der typisk er tilberedt sådan, at der er ét stort snit ned i midten af den gullige urt.
I den varme revne finder man en fed smørklat, der sørger for at gøre indmaden cremet og blød, mens kartoflen er sprød udenpå.
Der er dog ingen grund til at klamre sig til traditionerne, hvis det står til en amerikansk kvinde ved navn Tonia.
På madbloggen The Gunny Sack giver hun den bagte kartoffel, det heldige asen, en tiltrængt make-over.Hun tager en kniv og stikker som en gal morder løs i kartoflen, der forgæves må drømme om dengang, hvor ét snit var nok i tilblivelsen af det varme aftenmåltid.
Resultatet, der måske vil få din mund til at løbe i vand, kommer vi til senere – først skal man skære tophatten af bagekartoflen:
Foto: The Gunny Sack
Så skærer med forsigtige bevægelser fem-seks riller i kartoflen.
Foto: The Gunny Sack
Kartoflen - den stakkel - vendes på hovedet, og så skærer hun en række 'vandrette' snit i den:
Foto: The Gunny Sack
Den allerede hårdtprøvede kartoffel har nu fået et slags mønster:
Foto: The Gunny Sack
Så skal der salt og pepper på:
Foto: The Gunny Sack
Sådan her ser den ud, når den er blevet bagt en halv times tid. Ja, det begynder at ligne noget...
Foto: The Gunny Sack
Den heldige kartoffel ser endnu bedre ud efter én times bagning:
Foto: The Gunny Sack
Put ost på kartoflen, giv den fem minutter mere i ovnen.
Foto: The Gunny Sack
Nu er det ved at være fråderen nok, men du hører først englesang for dit indre øre, når du putter bacon på kartoflen:
Foto: The Gunny Sack
Så er det bare med at få noget smør i fætteren.
Foto: The Gunny Sack
Foto: The Gunny Sack
Foto: The Gunny Sack