Hun tager en kniv og snitter løs - sådan har du aldrig fået den før

Henrik Rothenbücher

184 uger siden

|

03/05/2021
Opskrifter
Foto: The Gunny Sack
Foto: The Gunny Sack
Dette geniale trick viser, hvordan man kan lave bagte kartofler på en smart og vildt fråderen måde.

Dagens topnyheder

En gammel kending på de danske middagsborde er den bagte kartoffel, der typisk er tilberedt sådan, at der er ét stort snit ned i midten af den gullige urt.

I den varme revne finder man en fed smørklat, der sørger for at gøre indmaden cremet og blød, mens kartoflen er sprød udenpå.

Der er dog ingen grund til at klamre sig til traditionerne, hvis det står til en amerikansk kvinde ved navn Tonia.

På madbloggen The Gunny Sack giver hun den bagte kartoffel, det heldige asen, en tiltrængt make-over. 

Hun tager en kniv og stikker som en gal morder løs i kartoflen, der forgæves må drømme om dengang, hvor ét snit var nok i tilblivelsen af det varme aftenmåltid.

Resultatet, der måske vil få din mund til at løbe i vand, kommer vi til senere – først skal man skære tophatten af bagekartoflen:

Foto: The Gunny Sack

Så skærer med forsigtige bevægelser fem-seks riller i kartoflen.

Foto: The Gunny Sack

Kartoflen - den stakkel - vendes på hovedet, og så skærer hun en række 'vandrette' snit i den:

Foto: The Gunny Sack

Den allerede hårdtprøvede kartoffel har nu fået et slags mønster:

Foto: The Gunny Sack

Så skal der salt og pepper på:

Foto: The Gunny Sack

Sådan her ser den ud, når den er blevet bagt en halv times tid. Ja, det begynder at ligne noget...

Foto: The Gunny Sack

Den heldige kartoffel ser endnu bedre ud efter én times bagning:

Foto: The Gunny Sack

Put ost på kartoflen, giv den fem minutter mere i ovnen.

Foto: The Gunny Sack

Nu er det ved at være fråderen nok, men du hører først englesang for dit indre øre, når du putter bacon på kartoflen:

Foto: The Gunny Sack

Så er det bare med at få noget smør i fætteren.

Foto: The Gunny Sack

 

Foto: The Gunny Sack

 

Foto: The Gunny Sack