Gryderet med kylling

webmaster

251 uger siden

|

10/02/2020
Denne gryderet med kylling er nem og lækker weekendmad, der rækker langt og indbyder til hygge, hvad end det blot er til den nærmeste familie eller der er gæster til en afslappet hyggekomsammen.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Opskriften rækker til 4 personer og faktisk også et par et par stykker mere om nødvendigt, og kan med fordel laves i forvejen, da den kun bliver bedre af at stå.

Gryderet med kylling

Du kan vælge at lave hele retten eller blot dele med kyllingen dagen inden.

Lav gerne en dobbeltportion, så du kan fryse den, for den er dejlig at have liggende til de travle vinterdage.  

Det skal du bruge til gryderet med kylling til 4 personer 

Ingredienser:

  • 1 kylling 
  • 2 gulerod
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 stort løg 
  • 2 fed hvidløg
  • 3 laurbærblade
  • 1 spsk olivenolie
  • 200 g champignon
  • 1 squash
  • 100 g bacon i tern
  • 1 spsk sød paprika
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk oregano, tørret
  • 1 tsk spidskommen
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 100 g tomatpuré
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • Salt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan laver du gryderet med kylling 

Fremgangsmåde:

  1. Kog kyllingen i en stor gryde med sammen med laurbærbladene.
  2. Tag kyllingen op og læg den til afkøling på et spækbræt.
  3. Når kyllingen er kølet af, kan du skære den i mindre stykker og sætte den tilbage til afkøling.
  4. Dette kan med fordel gøres dagen inden, du skal lave selve retten.

Saucen:

  1. Skær bacon i tern, hvis du ikke har købt det forudskåret.
  2. Steg bacon på panden til det er sprødt og behold bacon fedtet på panden.
  3. Rens og skær champignoner i kvarte.
  4. Steg dem i fedtet fra bacon.
  5. Skær løg, gulerod og squash i små tern og steg dem på panden i baconfedt.
  6. Skær peberfrugt i små tern og stil til side (de skal først i til sidst).
  7. Skru ned for varmen under panden med bacon fedt og tilsæt nu krydderierne. Det er vigtigt, at de behandles nænsomt og ikke brankes. Pres hvidløget ud og rør rundt. Nu kan du begynde at samle retten.
  8. Hæld en dåse tomat på panden og rør godt i den. 
  9. Hæld indholdet fra panden over i en stor gryde og tilsæt de resterende tomater samt tomatpureen.
  10. Lad indholdet koge op, mens du rører i den.
  11. Tilsæt grøntsagsbouillonen og rør.
  12. Tilsæt champignon, løg, squash og gulerod og rør.
  13. Tilsæt kylling og rør.
  14. Tilsæt bacon og rør.
  15. Lad retten simre i en lille time. 
  16. Sluk under den og tilsæt peberfrugten. Lad den nu trække til frem til den skal spises eller lad den køle af og gem den i køleskabet til dagen efter.

Servering

Retten kan både spises sammen med ris og stegte kartofler eller blot sammen med brød og en salat ved siden af.

Den smager dog bedst sammen med ris, når den anvendes som gryderet.

Er der rester tilbage, kan du lave de skønneste tacos med en grov salsa og lidt avocado som pynt, og de alene er værd at tage lidt at retten fra og gemme, når ingen ser det.

En anden lækker resteret er quesadilla. Her skal du bruge to bløde tortillaer.

Læg den ene på et stykke bagepapir og smører fyldet ud på den. Garner med ost og dæk den til med den anden tortilla. Sæt retten i ovnen på 200 grader ind til osten er smeltet. Derefter skærer du retten ud i 4 stykker ved at dele den midten to gange.

Da denne gryderet med kylling er en forholdsvis tung ret, er det en rigtig god idé at servere med en salat til. Meget gerne en der indeholder koriander og lime, da spidskommen hurtigt leder tankerne hen på det sydamerikanske køkken, og her er sådan en type gryderet også ret udbredt. 

Det kan for eksempel være avocado, løg, tomat og ikke mindst agurk overrislet med saft fra lime og pyntet med hakket frisk koriander. Selvom der er avocado i, kommer den ikke til at fremstå som fed, men nærmere som fyldig.

Gode råd og genveje til gryderet med kylling

  • Har du ikke brug for at lave en så stor portion af retten, kan du med fordel anvende et eller to par kyllingebryster og skalere ned på ingredienserne.
  • Hvis der er nogle af grøntsagerne som du ikke kan lide, kan du sagtens udskifte dem med andre. Dog er det synd at lade den grønne peber udgå, da den er med til at give retten netop den karakteristiske smag, der leder tanker hen på varmere himmelstrøg sammen med spidskommen.

Prøv også vores opskrift på kylling i ovn eller lækre nachos med kylling.