Denne opskrift er til to personer og tager 20-40 minutter at lave.
Ingredienser:
400 gram mandler
200 gram sukker
2 dl vand
2 teskefulde vaniljesukker
2 spiseskefulde smør
2 spiseskefulde olie til pensling
Brændte mandler opskrift
Fremgangsmetode:
1. Put mandler, sukker, vand og vanilje i en dyb gryde.
2. Kog blandingen op ved normal blus og rør konstant rundt indtil sukkeret krystalliseres og lægger sig som et tyndt lag omkring mandlerne.
3. Forsæt med at røre rundt indtil sukkeret smelter helt og mandlerne er blevet skinende. Tilsæt smør og rør rundt til alt er godt blandet sammen.
4. Tag et stykke bagepapir og pensl det med olie. Hæld mandlerne på bagepapiret.
5. Spred de brændte mandler fra hinanden med et par gafler og lad dem køle af.
Tip!
Der findes mange gode smage, der passer godt sammen med brændte mandler. Her er nogle forslag: Revet citronskaller, revet appelsinskaller, rom, cognac og kanel.
Brændte mandler kan mixes med revet citronskaller og piftes op med alkohol som rom og cognac.