Bacon pynter på de fleste måltider, men den lette bitterhed, som asparges rummer, og den fede, røgede konsistens gør asparges med bacon til den perfekte kombination.
Det er neutralt nok til at klæde de fleste måltider, men kan også spise som en snack eller forret i sig selv, fordi der er så meget smag i de to ingredienser til sammen.
Og de fleste kan i øvrigt være med på denne ret, hvad enten man er barn eller voksen.
Asparges med bacon opskrift
Du kan følge opskriften og bruge almindelig bacon, men du kan også eksperimentere med ”kalvebacon” eller ”kalkunbacon”, selvom der ikke burde være noget med det navn, da bacon er tilknyttet grisen specifikt.
Man ville jo heller aldrig tale om en kalkuntyndsteg eller en svineroastbeef.
Uanset er forberedelsestiden meget kort, og du kan med fordel lave forberedelserne tidligere på dagen og så smide retten på grillen eller i ovnen lige før servering.
Selvom retten som regel laves med grønne asparges, kan der både anvendes grønne asparges såvel som hvide asparges, men fremgangsmåden er lidt anderledes ved de hvide asparges med bacon.
Du får begge fremgangsmåder her samt fremgangsmåden ved ovn og ved grill.
Opskriften rækker til 4 personer, men lav gerne en dobbelt portion, for retten holder sig godt til dagen efter, og den kan også fryses, selvom det er bedst at gøre det, inden tilberedning.
Opskrift til 4 personer
Ingredienser:
-
500 g grønne asparges (1 bundt asparges)
-
100 g skiveskåret bacon (skal være det i tynde skiver)
Sådan laver du grønne asparges med bacon på pande eller grill
Fremgangsmåde:
-
Skyl de grønne asparges.
-
Tag fat i den tykke ende af aspargesen og bøj den forsigtigt, så du får knækket den nederste og seje ende af.
-
Tag mellem 1-3 asparges – hvor mange der er det passende antal, afhænger af tykkelsen på aspargesen, så her må du selv vurdere, hvad der føles rigtigt - og sno nu et stykke bacon omkring.
Husk at baconen skal blive sprøde, så sørg for at den ikke kommer til at ligge dobbelt, men er bredt godt ud over aspargesene. -
Varm en pande op på middel varme. Det skal være varmt nok til at retten steger og ikke koger, men ikke så varmt at den let brænder på.
Anvender du grill, skal du sørge for at lægge dem ude i siden, så baconen ikke branker. -
Vend aspargesene undervejs, så de bliver stegt på alle sider til bacon er sprød.
Sådan laver du grønne asparges med bacon i ovn
Fremgangsmåde:
-
Tænd ovnen på 200 grader.
-
Skyl asparges.
-
Tag fat i den tykke ende af aspargesen og bøj den forsigtigt, så du får knækket den nederste og seje ende af.
-
Tag mellem 1-3 asparges – alt efter tykkelsen af aspargesen, så vurder selv, hvad der føles rigtigt - og sno et stykke bacon om aspargesen.
Husk at baconen skal blive sprød, så sørg for at den ikke ligger dobbelt, men er bredt ud over aspargesene. -
Læg de færdige aspargespakker i et ovnfast fad eller i en bradepande beklædt med bagepapir og sæt retten i ovnen i 15 minutter.
Hvide asparges med bacon
Det kræver en smule mere at gøre hvide asparges møre, og de er som regel tykkere, derfor skal du passe på ikke at få brændt baconen på. Så fremgangsmåden en smule anderledes.
Det skal du bruge til hvide asparges med bacon til 4 personer
Ingredienser:
-
500 g hvide asparges (1 bundt asparges)
-
100 g skiveskåret bacon (skal være det i tynde skiver)
Sådan laver du grønne asparges med bacon på pande eller grill
Fremgangsmåde:
-
Skyl og skræl de hvide asparges.
-
Tag fat i den tykke ende af aspargesen og bøj den forsigtigt, så du får knækket den nederste og seje ende af.
-
Dæk bunden af en lille gryde med vand og læg aspargesene i.
-
Damp dem møre i ca. 5 min.
-
Læg dem i en sigte og lad dem dryppe af.
-
Sno et stykke bacon om hver asparges.
-
Varm panden op på middel varme. Retten skal stege – ikke koge. Grilles den du lægge dem ude i siden.
-
Vend dem undervejs, så de bliver stegt på alle sider.
Sådan laver du hvide asparges med bacon i ovn
Fremgangsmåde:
-
Tænd ovnen på 200 grader og følg trin 1-6 i opskriften ovenover.
-
Læg aspargesene i et ovnfast fad og sæt retten i ovnen i 15 minutter.